Отправяме сигнал към Брюксел, че имат едни сигурни и прогнозируеми

...
Отправяме сигнал към Брюксел, че имат едни сигурни и прогнозируеми
Коментари Харесай

Борисов от Белград: Там, където се строи, няма войни

Отправяме сигнал към Брюксел, че имат едни сигурни и прогнозируеми Балкани, които не генерират проблеми, а желаят да съблюдават всички правила. Дружбата ни не е ориентирана против никоя страна. Тя е да даде повече опция за повече вложения и повече градежи на Балканите. Там, където се строи, там няма войни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в срещата на Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. „ Срещата е надалеч по-лесна от тази с водачите на Западните Балкани. Балканите са натоварени с история, с спорове, войни, кръвопролития. 130 години по-късно още веднъж си приказваме по какъв начин да устроим по този начин Балканите, че хората да живеят по-добре.
Винаги съм казвал: всички дружно не би трябвало да генерираме проблеми, би трябвало да покажем мъдрост, че сме си научили уроците. Оптимист съм. Вярвам в сътрудника Вучич и в това, че ще създадат всичко допустимо да скъсим периодите за присъединение на Сърбия към Европейски Съюз. Това е витално важно”, означи Борисов.

„ Балканите епохи наред са генерирали единствено войни. Сега е основен миг, защото доста от огромните играчи в света имат ползи на Балканите. Искаме единни Балкани, съвременна инфраструктура, да няма роуминг и да не плащаме тези големи пари. Не на последно място – цифровата инфраструктура.

Сега е моментът. Лидерите на Западните Балкани, които бяхме в София, осъзнават, че са обратно с уговорките и би трябвало бързо да наваксат. Имаме опция за финансиране. Рядък късмет е и че срещата с Китай също е в София”, означи министър председателят.

Малко преди изявлението на Борисов, България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за понижаване на цените за роуминг. Телекомите от двете страни ще договарят изискванията за по-ниските цени на диалози и трафик на данни. Очаква се цените на роуминга да поевтинеят в идващите сред 3 и 6 месеца.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР