Отпадъците под магистрала Струма край Дупница може да пламнат отново.

...
Отпадъците под магистрала Струма край Дупница може да пламнат отново.
Коментари Харесай

Отпадъците под АМ Струма край Дупница може да пламнат отново

Отпадъците под автомагистрала „ Струма " край Дупница може да пламнат още веднъж. Само няколко месеца след огромния пожар през август предходната година, рисково покрай пътното оборудване има тонове леснозапалими отпадъци. Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Перник през днешния ден трябваше да връчат заповед за прекъсване на работа на компания „ Феникс запас ", която стопанисва боклуците.

Дупница

Екоинспекторите от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник откриха, че мястото и все още е рисково за автомагистралата.

Купчината със първични материали, която е благосъстоятелност на компанията за боклуци, се намира единствено на няколко метра от оборудването, а височината доближава съвсем до пътното платно.
Соня Йорданова - специалист към РИОСВ-Перник: Тези боклуци са тук от лятото. Те не са се мърдали. Наложена му е насилствена административна мярка да ги почисти, тя не е изпълнена и по тази причина му е натрапен Акт за несъблюдение на този ПАМ. Днес още веднъж дойдохме да наложим втора ПАМ за прекъсване на всевъзможен банкет на боклуци и отнасяне, с цел да го принудим да почисти всичко.
В сервитута на автомагистрала „ Струма " отпадъци няма, защото след пожара АПИ почисти терена за лична сметка. Сега отпадъците се намират върху терен на община Дупница, само че пък са благосъстоятелност на компания „ Феникс запас ", по тази причина общината няма право да ги мести.
Крум Милев, зам.-кмет на община Дупница: Ако общината тръгне да чисти това нещо, общината мигновено става апаш. Това е суровина, това не е отпадък. От 2012 година общината е прекратила договорите с компания " Феникс Ресурс " и оттогава желаеме да ни бъдат разчистени и предадени по надлежния ред.Соня Йорданова - специалист към РИОСВ-Перник: Тези блистери тук са на неразрешена площадка. Разрешената площадка, която има право да употребява, е тази зад нас, на " Разметаница " 50.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник ще продължат да търсят Кольо Илиев посредством органите на реда. Днес през целия ден, той не отговаряше на персоналния си телефон. Служители тук споделиха, че е в болничен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР