Отпадат временните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в Русенско,

...
Отпадат временните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в Русенско,
Коментари Харесай

Отпадат временните ограничителни мерки в Русенско

Отпадат краткотрайните ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 в Русенско, въведени при започване на месеца от Областния действен щаб. Отпада ограничаването за потребление на 50% от потенциала на обектите с публично значение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30861
Ресторанти, питейни заведения, нощни заведения, фитнеси, театри, кина ще могат да употребяват 100% от потенциала си, като несъмнено, остават изискванията за прецизно съблюдаване на хигиеничните ограничения, като стерилизация и задоволително разстояние сред хората вътре. Посетителите няма потребност да разполагат със зелен документ, само че това не важи за личния състав.

Днес от 09.00 до 15.00 часа всеки ще може да се ваксинира в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „ Юлия Вревска “. В неделя „ зелен кулоар “ ще действа само в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде още веднъж от 10.00 до 14.00 часа.

Шест „ зелени коридора “ за имунизация против Ковид-19 ще работят в Русенско през идната седмица. Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла. Ще работят и два мобилни имунизационни кабинета. Традиционно единият е към беленската болница „ Юлия Вревска “ и той обгръща с изключение на всички обитаеми места от общината и тези в Две могили и Борово. Другият е на Регионалната здравна ревизия и той е ориентиран към възрастните хора на 75 години и повече, както и към трудноподвижните. За задачата обаче ще е належащо искащите да се записват на телефон: 0888138142. Специализираният кабинет на РЗИ, намиращ се квартал „ Здравец-Изток “ също ще работи, само че след авансово записване. Всеки работен ден, като се изключи 3 март, от 09.00 до 15.00 часа в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „ Байкал “ 12, ще се правят имунизации. Без авансово записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки работен ден от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “, както и в изнесения кабинет на ДКЦ – 2, намиращо се на ул. „ Рига “ 35. В беленската болница „ Юлия Вревска “ „ зеленият кулоар “ остава непрекъснато отворен и през работните дни от идната седмица. Той ще действа сред 12.00 и 18.00 часа. В дните от понеделник до петък, като се изключи четвъртък, от 08.30 до 11.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център „ Медик консулт “, намиращ се на ул. „ Воден “ 6.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30861  Коронавирус в България: Ето къде има взрив на инфектирани Коронавирус в България: Ето къде има взрив на инфектирани  Уикенд имунизацията против COVID-19 в Плевен Уикенд имунизацията против COVID-19 в Плевен  2903 новозаразени с ковид у нас 2903 новозаразени с ковид у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР