Отпадат ограниченията за влизане на българи в Гърция. Те ще

...
Отпадат ограниченията за влизане на българи в Гърция. Те ще
Коментари Харесай

Вече няма да има ограничения за пътуване в Гърция

Отпадат рестриктивните мерки за влизане на българи в Гърция. Те ще паднат от 12 часа на обяд през днешния ден.
При влизане в страната гръцките гранични чиновници ще дават по тяхна преценка анкетни карти, в които българските жители би трябвало да попълнят трите си имена и дестинация на пътуването си.
На случаен принцип ще бъдат вземани и проби за ковид. Това оповестиха от българското външно министерство. При позитивен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В подобен случай се предлага българските жители да се връщат в България от границата.
От 15 юни летищата в Атина и Солун стартират да одобряват интернационалните полети. Задължителното тестване за ковид на летищата и 14-дневната карантина при позитивен резултат остават само за жители, които идват от региони, рискови от Covid-19.
Пада карантината за идващите от няколко балкански страни. Това са Република Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. На 14-дневна карантина, обаче, подлежат идващите от трети страни, както и няколко страни в Европа - Швеция, Белгия, Португалия, Англия.
Премиерът Бойко Борисов обаче прикани платежоспособните българи да изберат родното Черноморие, вместо да се насочват към Гърция. Вижте още от изявлението му в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР