Отпадане на синия талон и на стикера за застраховка Гражданска

...
Отпадане на синия талон и на стикера за застраховка Гражданска
Коментари Харесай

Предлагат синия талон на колите и Гражданската да са дигитализирани

Отпадане на синия ваучър и на стикера за застраховка " Гражданска отговорност ", които би трябвало да бъдат цифровизирани. Това е част от препоръчаните промени в Закона за придвижване по пътищата , готови от Министерството на електронното ръководство (МЕУ) и Министерство на вътрешните работи.

Законопроектът е качен за 30-дневно публично разискване до 13 май, след което ще бъде импортиран в Народното събрание, осведомят от " Демократична България ".

Електронно връчване и заплащане на фишове е планувано в препоръчаните промени в Закона за придвижване по пътищата .

Това ще постави завършек на опашките в КАТ, защото ще отпадне нуждата жителите персонално да получат и заплатят фиша си на място .

Вече ще бъде допустимо електронно връчване на фишовете през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ. Фишовете ще се считат за връчени, в случай че бъдат платени онлайн или с карта , се споделя в предлагането.

" Министерство на електронното ръководство продължава дейната си работа по поетите задължения , взаимно с всички институции, за по-бързата им реализация и улеснение на жителите ", разяснява министър Божидар Божанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР