Отпадане на родителските срещи в сегашния им вид поиска директорът

...
Отпадане на родителските срещи в сегашния им вид поиска директорът
Коментари Харесай

Родителските срещи да отпаднат, поиска бивш зам.-министър

Отпадане на родителските срещи в настоящия им тип изиска шефът на 119. Средно учебно заведение " Академик Михаил Арнаудов " и някогашен заместник-министър на образованието Диян Стаматов.

Според него това ще е разследване от влизането в деяние на електронните дневници.

" Достигането на информацията до всеки родител в действително време обезсмисля провеждането на срещите на родители и учители във формат цялостен клас . До всеки родител доближава за момент, в действително време информацията за оценки, мнения и отсъствия, става съпричастен със събития и прояви в учебно заведение ", написа той.

Според него " съществуването на сегашните наставнически срещи води до повече негативи, в сравнение с до позитивен смисъл...  Ползата на досегашните наставнически срещи при съществуването на бърза, динамична и съвременна осведоменост обезсмисля събирането на толкоз хора на едно място ".

Стаматов регистрира оставащата нужда от консултиране на родителите за децата им, само че това - счита той - може да става персонално, без организирането на наставнически срещи по няколко пъти в годината.

" Индивидуалната консултация с преподавател има доста повече смисъл и дава повече съответна информация за родителите. Ако погледнем нормативната база, там няма написан правилник за осъществяване на наставнически срещи. Но е добре след завършването на образователен период да се организира събиране на родителите, с цел да се изкажат позитивното придвижване в подготовката, както и наклонността за класа ", е мнението на Стаматов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР