Отпада ограничението за събирания и тържества с повече от 15

...
Отпада ограничението за събирания и тържества с повече от 15
Коментари Харесай

Балове ще има: Падат ограниченията за събиране над 15 човека

Отпада ограничаването за събирания и тържества с повече от 15 души. Така за сватбите, кръщенетата и погребенията към този момент няма ограничаване за броя на присъстващите.

Това ново разхлабване на ограниченията евентуално ще направи най-щастливи точно тазгодишните зрелостници, които с неспокойствие чакат баловете си. С отпадането на тези рестриктивните мерки те ще могат да се забаляват малко по-спокойно. Спокойна е и обстановката с разпространяването на COVID-19 - това регистрират здравните управляващи, които дадоха брифинг и в днешния празничен ден.

Наблюдава се трайна наклонност за понижаване на заболеваемостта. А България се подрежда на 20-то място по заболяемост в Европейски Съюз и на второ по смъртност. Като позитивен факт здравните управляващи означиха, че единствено за през вчерашния ден има над 32 000 имунизирани. Интерес към имунизацията не липсваше даже в днешния празничен ден. И до момента в който сутринта имаше опашки, към обяд и в ранния следобяд ползата беше по-малък. Вижте още в репортажа.

България е към този момент единствено рискова зона. Хоспитализираните понижават, натискът към лечебните заведения се успокоява. "Целта, която можем да реализираме през месец май, е по 50 000 души дневно ", уточни проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето в оставка.

По време на празниците най-вече дози ваксини са сложени в "Пирогов ". А най-предпочитана е имунизацията на "Пфайзер ". В Александровска болница имунизацията е почнала още в 9:00. Въпреки празничния ден в ранния следобяд интерес към имунизациите не липсваше. Най-предпочитана остава имунизацията на "Пфайзер ".

"Нямаме скупчване на доста хора, бързо работят екипите ", удостовери доктор Момчил Кермедчиев, УМБАЛ "Александровска ". Когато почнахме зелените коридори на 30-ти имаше 800 индивида, опашката беше до булеварда, само че идващите дни до 300-400 дневно задържаме, като трафикът не е на скупчване, а през целия ден са хората.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР