Отново увеличение на случаите на заразени с коронавирус в България

...
Отново увеличение на случаите на заразени с коронавирус в България
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус за денонощие в България пак се увеличават

Отново нарастване на случаите на инфектирани с ковид в България – във вторник те са 11 143, с 992 повече от понеделник, макар че в първия ден от седмицата те са обичайно доста след отново обичайно ниските статистически стойности през уикендите. Засега обаче броят на инфектираните е много надалеч от най-лошите опасения, които циркулираха в обществото.

Предвид направените 40 863 теста за разкриване на новите случаи на ковид, процентът на позитивните резултати е много висок – към 27, което може би поставя завършек на една добра наклонност на намаляване от края на предходната седмица.

Общо в България до момента са извършени 8 523 133 теста, а доказаните случаи на заразяване с ковид за целия интервал на пандемията станаха 963 108, демонстрират данните в Единния информативен портал.

Въпреки двойното нарастване на случаите спрямо предходните тежки талази на болестта, смъртните случаи не са нарастнали съразмерно и евентуално това се дължи на характерностите на разновидността Омикрон, който се популяризира от ден на ден в България.

Все отново през последните 24 часа починаха от COVID-19 още 87 души, с които смъртните случаи от заболяването станаха общо 33 405. Починалите за последното денонощие също са повече от усредненото за предходната седмица, когато през работните дни България губеше сред 70 и 80 човешки животи поради ковид.

87,2% от умрелите през вчерашния ден не са били имунизирани, което образно удостоверява медицинските данни, че имунизациите защищават от тежки протичане на заболяването или гибел в доста висока степен.

Излекуваните за последното денонощие са 4 354, а общо – 678 768.

Броят на дейните случаи пораства – 250 935 за 24 часа (244 233 предния ден). Нагоре постепенно потегли и броят на хоспитализациите, което се очакваше при мощно повишеният дневен брой на инфектираните в последно време. В болница към този момент се намират 5 799 индивида, а в интензивно поделение са настанени 533. От новопостъпилите в болница 841 индивида над 85% не са били имунизирани.

През последното денонощие в страната са приложени единствено 8 192 дози ваксина против ковид.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР