Отново случай на агресия на пътя. Шофьори се биха на

...
Отново случай на агресия на пътя. Шофьори се биха на
Коментари Харесай

„Водачи с повече опит са по-опасните“: Защо проявяваме агресия на пътя?

Отново случай на експанзия на пътя . Шофьори се биха на столичния бул. „ Сливница “. Видео, публикувано в обществените мрежи, демонстрира по какъв начин свидетел на багра пробва да разтърве мъжете. Причината не е ясна, само че евентуално саморазправата е предизвикана от спор на пътя. Екип на bTV ревизира за какво се стига до сходни физически конфликти.

Трети мъж се пробва да ги успокои

Факторите, които способстват за сходно държание са разнообразни. Те са свързани с личността на водачите, обстановката, околната среда, както и спомагателни събития, споделят специалистите. 

„ Агресията като личностна характерност е обвързвана с това дали ще проявим експанзия и по време на шофиране. Нещо друго, особено в такива обстановки е дали човек е ядосан, или не. Ако даден лидер е податлив да се ядосва повече, по–интензивно, той е и по-склонен да има разнообразни нападателни прояви, до момента в който кара. Водачи с повече опит са по-опасните на пътя “, обясни д-р Зорница Тоткова от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките.

Причината за саморазправата е тривиална – засичане

В чужбина пък по-младите водачи се смятат за по-опасни. По думите на Зорница Тоткова водачите у нас не се учат по какъв начин да се оправят с яд по време на шофиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР