Отново сигнал за туристи, които се къпят в едно от

...
Отново сигнал за туристи, които се къпят в едно от
Коментари Харесай

Туристка влезе да се къпе в едно от Седемте рилски езера

Отново сигнал за туристи, които се къпят в едно от Седемте рилски езера. Жена разгласява фотография и ядосан коментар в обществената мрежа, възмутена от дейностите на рускоговорящи туристи, които се къпели в езеро „ Бъбрека “. 
Прочетете още
Докато парковите чиновници пристигнали, нарушителите напуснали региона. Инцидентът с екскурзиант в предпазеното езеро не е единствен. Сигналът от „ Бъбрека “ е втори единствено за седмица.

„ Лично на мен ми прави усещане, че разпоредбите се нарушават от чужденци, които идват в циркуса. Миналата седмица, имаше случай на навлезли австрийци в едно от езерата. Служителят на паркова защита им споделя да излязат, с цел да им сформира акт. Те взимат облеклата и стартират да бягат “, съобщи  директорът на Дирекция „ Национален парк Рила “ Красимир Андонов.



През август предходната година, румънци се изкъпаха в „ Долното езеро “. Андонов разяснява, че повода не е изчезнала информация, а по-скоро липса на почитание.

„ В целия циркус има табели, особено на „ Бъбрека “ има и в единия край, и в другия. На първо място е записано на български и британски език, че е неразрешено къпането в езерата “, уточни Андонов пред БТВ.

Нарушенията в Националния парк не се лимитират с къпане в езерата. През уикенда и две групи мотористи навлезли в парка, в безусловно неразрешени зони.

„ Имаше сигнал за Белмекен, имаше сигнал и за над езеро „ Окото “, че има мотоциклети. Едната група беше засечена от нашите чиновници, само че към този момент в отвън парковата територия, на пътя, където де факто, ние, нямаме пълномощия “, сподели Андонов.

 От парка молят туристите, когато виждат сходни нарушавания, да подават сигнал на телефон 112, с цел да могат органите да открият нарушителите на място. Глобите, които се постановат на физически лица са до 5000 лева
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР