Отново отложиха делото срещу близнаците от пловдивското село Цалапица, обвинени

...
Отново отложиха делото срещу близнаците от пловдивското село Цалапица, обвинени
Коментари Харесай

Убийството в Цалапица: Отново отложиха делото срещу близнаците, обвинени в укривателство

Отново отложиха делото против близнаците от пловдивското село Цалапица, упрекнати в укривателство на убийството на Димитър Малинов. Мотивът на магистратите е, че към момента не е екстрадиран у нас главният обвинен за тежкото закононарушение Рангел Бизюрев. По данни на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в Дания, където е задържан Бизюрев, е задействана процедурата по екстрадицията му.

" Миналата седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд. Първата правосъдна инстанция е почела настояването за екстрадиция. Надяваме се след обжалването напълно скоро към този момент да го получим назад ", съобщи основен комисар Живко Коцев – основен комисар на Министерство на вътрешните работи.

" Тука, съгласно мен, не се реализира обективен развой по отношение на двамата ми подзащитни с всички дейности и на прокуратурата, и на съда. Той почете настояването на представителя на Районна прокуратура предвид на събиране на доказателства, точно разпит на очевидец в лицето на Рангел Бизюрев, което е безусловно незаконосъобразно ", съобщи Светлана Званчева – юрист на близнаците.

" Аз като наблюдаващ прокурор, държа на разпита на Бизюрев. Това би трансформирало доста неща, само че въпреки всичко дано, както споделих и предходния път, да не изпадаме в хипотези, дано бъде екстрадиран, да каже каквото има да каже ", съобщи Димитър Костов – наблюдаващ прокурор.

" Искаме ефикасни присъди. Искаме да бъдат съдени дружно с Рангел Бизюрев. Те са съучастници в убийството ", сподели Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР