Отново напрежение във врачанското село Галиче. Нападнаха с метални тръби

...
Отново напрежение във врачанското село Галиче. Нападнаха с метални тръби
Коментари Харесай

Отново екшън в Галиче

Отново напрежение във врачанското село Галиче. Нападнаха с железни тръби Веселин Тушинов, един от очевидците против небезизвестния някогашен кмет на Галиче Ценко Чоков.

Нападението е станало към 18:00 часа вечерта, на централна улица в селото. Тушинов се прибирал от работа. От една от директните излизат незнайни момчета.

" Единият ми помаха да спра. Аз стопирах. Попита ме дали съм Веско Тушинов. Потвърдих. Тогава той извика останалите. Извадиха една тръба и замахна да ме удари. Дадох газ, отдалечих се. Тогава и те избягаха ", съобщи Тушинов пред NOVA. Според него нападателите са от прилежащото село Търнава, той е разпознал някои от тях пред полицията.

Тушинов счита, че нападението е поръчково. Твърди, че колата на нападателите е била с подправени номера. Нападателите били петима, като единият, евентуално малолетен, е останал в колата.

Тушинов съобщи, че това не е първо нахлуване против него и фамилията му. Преди месеци е бил пребит и тъстът му.  

Години наред против някогашния кмет Ценко Чоков имаше недоволства, че бие и тормози локалните хора, само че против него не се взимаха ограничения. През това време кметът мина през няколко политически партии и печелеше избори постоянно.

Едва през 2016 година по време на второто правителство на ГЕРБ, когато обстановката в селото стана съвсем революционна след недоволства от палежи на коли, Министерство на вътрешните работи провежда акция.  Чоков бе показно задържан. Месеци по-късно бяха прекъснати кметските му компетенции. На идващите избори за кмет се кандидатира брачната половинка му, само че не съумя да завоюва.

С решението на Върховния касационен съд Чоков е наказан за похищение, телесна щета и палежи. Наказанието на сина му е понижено от 7 на 5 години. Той ще лежи за закана за ликвидиране и побоища, само че е оневинен по обвиняванията за лихварство.

Срещу някогашния кмет на Галиче има още висящи каузи. Те са за документи закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР