Отново мръсен въздух в столицата и в почивните дни. В

...
Отново мръсен въздух в столицата и в почивните дни. В
Коментари Харесай

100 000 коли в София въобще не трябва да се движат


Отново замърсен въздух в столицата и в почивните дни. В последните два дни, равнищата на фини прахови частици са достигали до 250 микрограма на пространствен метър при позволена норма от 50.

Това демонстрират данните от уеб страницата airtube.bg на фондация "Код: България ".



Най-мръсен въздух са дишали хората в кварталите „ Красна поляна”, ”Овча купел”, „ Западен парк” и „ Бъкстон”.

Според специалисти, 60 на 100 от замърсяването в столицата се дължи на автомобилния трафик. В същото време 1/3 от колите в столицата са отвън еко стандартите и могат да бъдат спрени от придвижване.Даните са на КАТ.

Ако се постанова да купувате катализатор, то цената му за междинен клас е към 500 лв., в случай че обаче към този момент имате подобен и той да кажем е запушен, може да бъде ремонтиран.

100 хиляди автомобила в столицата са без катализатори. „ Българинът избира да няма, тъй като той пречи на придвижването на автомобила”, разяснява мениджърът на автосервиз Иван Ефремов.

Вероятно още идната седмица две патрулки в София ще дебнат колите замърсители. Колата ще може да тръгне още веднъж, откакто се ремонтира и мине през техническия пункт на КАТ. Според експерти обаче дори и новият катализатор няма по какъв начин самичък по себе си да помогне на остарелия автомобил да покрие екологичните условия.

Част от водачите към този момент са се стреснали и са посетили сервизите. Други мислят да дадат старите си возила на вторични първични материали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР