Отново инцидент с агресивно куче, този път в центъра на

...
Отново инцидент с агресивно куче, този път в центъра на
Коментари Харесай

Агресивен ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас

Отново случай с нападателно куче, този път в центъра на Бургас – ротвайлер нахапа минаваща край него жена. Стопанката на кучето се търси от полицията.

Рано сутринта Аделина Арсова отива на работа. На тротоара се разминава с млада жена с куче.

„ В момента, в който аз минавам, кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха тук и взе да дърпа. Почнах да викам: „ Кажете ми за какво! Кажете ми за какво излизате с такова огромно куче?!” – И тя: „ А с какво куче да изляза?” – Викам: „ Добре, с намордник! Припаднах в аптеката от нерешителност! Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм нерешителен човек, обаче да усетиш по какъв начин ти дърпат ръката”, споделя Аделина.

Снимка: btvnovinite.bg

Стопанката на животното даже не сервира извиненията си на нападнатата.

Полицията търси я по записи от видеокамери в региона, търсят се и очевидци.

Мястото е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е цялостно с деца.

„ Най-честите нарушавания, които се срещат в нашата община са тъкмо кучета без подложен мотив. Много от жителите не знаят, че в действителност това е нарушаване на закона”, сподели еко инспекторът Митко Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. „ Всеки един притежател на животно придружител е задължен да не позволява проявата на голословна експанзия. Куче, което е междинна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, би трябвало да бъде с подложен намордник”, безапелационен е старши контрольор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики.

Аделина, която също има куче, ще си потърси правата и в съда.

От началото на годината еко инспекторите в Бургас са направили повече от 350 инспекции и са глобили над 80 стопани на кучета. Глобите са сред 100 и 200 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР