Отново грешка с броя на починалите е допусната днес в

...
Отново грешка с броя на починалите е допусната днес в
Коментари Харесай

Нова мистерия с броя на починалите от COVID-19 у нас

Отново неточност с броя на умрелите е позволена през днешния ден в Националната осведомителна система, която всекидневно разгласява данните.

Сутринта там бяха записани 4 умряли от ковид, а малко по-късно от Министерство на здравеопазването прецизираха, че са умряли петима, оповестява.

Починали са жена на 85 година с хронично неврологично заболяване, жена на 54 година с онкологично заболяване, мъж на 73 година със сърдечно заболяване и затлъстяване, жена на 36 година с хронично неврологично заболяване, мъж на 55 година със сърдечно заболяване.



През вчерашния ден са умряли петима души, при които е бил потвърден COVID-19. В уеб страницата coronavirus.bg е посочена цифрата 4 поради позволената от през вчерашния ден техническа неточност от РЗИ-Стара Загора. Общият брой на умрелите лица, при които е била открита коронавирусна зараза, към днешна дата е 706. Изказваме съболезнования на фамилиите и околните на умрелите, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Вчера от ведомството оповестиха, че след осъществена инспекция по отношение на информация в Информационната система за COVID-19 за умрял 28-годишен мъж, е открито, че чиновник на Регионалната здравна ревизия в Стара Загора е позволил техническа неточност при актуализирането на статуса на пациента.

По-рано бе обявено, че 28-годишен мъж без съпътстващи болести е умрял от ковид.

Оказа се, обаче, че той е сполучливо оздравял и изписан след болнично лекуване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР