Отново е в ход схемата с полицейски сюжет при телефонните

...
Отново е в ход схемата с полицейски сюжет при телефонните
Коментари Харесай

Видинската полиция: Телефонните измамници се активизират

Отново е в ход схемата с полицейски сюжет при телефонните измами- „ Оказване на подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи за залавяне на измамници”, оповестяват от полицията във Видин. Не давайте пари, поискани в телефонен диалог, под какъвто и да било претекст, поучават чиновниците на реда.

От началото на годината във Видин са регистрирани общо шест телефонни измами, две от тях са осъществени през последните дни. Жертвите - три дами и трима мъже, възрастни поданици на регионалния град, били въведени в подвеждане по добилата известност скица с полицейски сюжет - оказване на подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи за залавяне на измамници. Полицията не търси финансово подпомагане от жителите при осъществяване на интервенции за залавяне на нарушители, припомнят от дирекцията.

Обект на измами стават хора от третата възраст, които няма с кого да се съветват в сериозни обстановки. При тях, способността за различаване на рискова обстановка понижава с възрастта, държанието им е по-лесно предсказуемо, страстите са мощни и мъчно се овладяват. Стремежът да окажат помощ на полицията стига до доверчивост, от която ловко се възползват измамниците и изкусно спекулират с доверчивостта им. Надяваме се, деца и внуци да приказват на тази тематика с по-възрастните си родственици, като им припомнят какви дейности би трябвало да подхващат при положение на опит да бъдат излъгани по телефона, показват от полицията.
Служителите на Областната дирекция на МВР-Видин за следващ път молят към жителите на града и района:

" Никога не давайте пари, поискани в телефонни диалози, под какъвто и да било претекст. Периодично, телефонните измамници се засилват. Те са съобразителни и изобретателни, допустимо е да трансформират сюжета на измамата. Бъдете деликатни. Не се доверявайте на получено телефонно позвъняване с искане на пари. Незабавно прекъснете диалога. Запазете успокоение, говорете с околните си, обадете се в полицията! "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР