Относно проведените днес, 10 февруари, нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни

...
Относно проведените днес, 10 февруари, нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни
Коментари Харесай

МВР: Протестите на Възраждане на гранични пунктове са нереглементирани

Относно извършените през днешния ден, 10 февруари, нерегламентирани митинги на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от последователи на партия " Възраждане ", Министерството на вътрешните работи приканва всеки български жител към спазването на Закона за събранията и митингите.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в известие, разпратено до медиите.

Предвид нарушаването на нормалния темп на работа и на реда към граничните пунктове " Лесово ", " Кардам " и " Калотина ", полицията си резервира правото да предприеме ограничения за попречване и недопускане на последващи сходни незаконни прояви.

Блокади на гранични пунктове бяха орагнизирани през днешния ден и от партия " Възраждане ".

Демонстранти блокираха и пътищата към пунктовете " Лесово " на българо-турската и " Йовково " на българо-румънската граница. Дълги колони от коли се образуваха на пътя към граничния пункт " Калотина ". Протестиращите пропускаха поетапно транспортни средства в двете направления, съобщи БНР.

За дейностите си от партията показаха редица претекстове, измежду които и решението на Конституционния съд, с което беше доказано, че референдум за опазване на българския лев няма да бъде провеждан.

От " Възраждане " се притесняват за бъдещето на предприятията от Маришкия басейн, възможното създаване на ветрогенератори в морето и мигрантския проблем.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР