Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да

...
Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да
Коментари Харесай

Майката, която уби детето си в Плевенско се грижила добре за него, нищо не подсказвало за трагедията

Отношенията в фамилията не са давали учредения на полицията да се съмнява, че убитото дете в Плевенско е било в заплаха . Това сподели на пресконференция  зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който даде детайлности към хода на следствието за убийството на момиченце на годинка и девет месеца.

За убийството на детето е арестувана неговата майка, която е на 22 години. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето .

Детето е било оповестено за общодържавно търсене на 23 декември 2021 година в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кнежа. Месец по-рано обаче - на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало. " Има дълбоки пропуски и недостатъци, поради което сме назначили дисциплинарна инспекция по отношение на виновните чиновници ", разяснява старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той добави, че са формирани три дисциплинарни производства за безучастие и неспазване на нормативната база.

След като детето е оповестено за търсене са подхванати оперативни дейности, а през вчерашния ден се е стигнало и до съответни елементи към закононарушението. Пред полицейски чиновници 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето . Към този миг обаче проверяващите не пожелаха да разкрият детайлности.

П ри претърсвания са открити елементи от тяло. Предполага се, че то е убито към 22 октомври . " Версиите досега сочат, че майката е причинител на закононарушението. В момента се работи с нея и с татко й, с който са живеели в едно домакинство ", изясни прокурор Пачевски.

По думите му детето е отглеждано от майка си. Тя е полагала положителни грижи за него благодарение на дядото, който ги е издържал . Семейството е живяло при положителни битови условия. По случая предстоят разнообразни експертизи като една от тях ще е за психологичното положение на майката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР