Отношенията с други хора ни носят щастие и удовлетворение, но

...
Отношенията с други хора ни носят щастие и удовлетворение, но
Коментари Харесай

Будистка притча: 3 ситуации, когато трябва да игнорирате другите хора

Отношенията с други хора ни носят благополучие и задоволство, само че те също по този начин постоянно са източник на разочарования и огорчения.

Поради тази причина, с цел да намерите ключа към щастието, би трябвало да се научите да пренебрегвате избрани думи, настройки и държание на другите хора.

Освен това има случаи, когато пренебрегването е въпрос на вашето психологично здраве , тъй като отношението ни към протичащото се пречи да продължим напред и да реализираме до действителния си капацитет.

 карма успокоение дзен Thinkstock

Осъзнаването, че ние от време на време поддържаме токсична връзка, трансформирайки се в основната жертва, е първата стъпка към освобождението от клопката, в който сами сме попаднали.

Игнорирането е изкуство

Според легендата, един път един човек се доближил до Буда и без да каже и дума, го заплюл в лицето. Учениците на Буда изпаднали в гняв.

Ананда – един от най-преданите възпитаници се обърнал към Буда:

„ Позволи ми да направя това, което той заслужава. “

Буда умерено избърсал лицето си и дал отговор на Ананда:

„ Не, ще приказвам с него “.

Сгънал ръцете си с почитание и споделил на мъжа:

„ Благодаря. С жеста си ти ми разреши да се уверя, че гневът ме е напуснал. Безкрайно съм ти признателен. Твоят жест също по този начин сподели, че Ананда и другите възпитаници към момента изпитват яд. Благодарим ви. “

Непознатият не можел да повярва на чутото, бил разчувстван и се разкаял за своята постъпка.

 карма успокоение дзен Thinkstock

Тази история е добър образец за това какво значи да пренебрегваме. Всъщност в нашия лексикон тя постоянно има негативно значение и ние се усещаме отговорни, че пренебрегваме някого.

Всъщност игнорирането значи да не разрешаваме на думите, настройките и държанието на други хора да нарушат вътрешното ни равновесие . Не е нужно да прибягвате до свирепост или експанзия, а е задоволително да създадете предпазен пашкул към себе си.

Това значи да игнорирате избрани хора в избрани моменти, само че не е наложително да ги избягвате. Игнорирането не е форма на възмездие и не метод да се провокират комплекси у някого, а способ за самоотбрана.

Ето и в кои три обстановки би трябвало да се научите да игнорирате другите хора >>>

 Жена планина успокоение екскурзиант Thinkstock

Създайте си предпазен щит

Ние сме привикнали сме да реагираме с яд на нападателно държание или се огорчаваме, когато ни подлагат на критика. Подобна реакция е естествена и не всички от нас са в положение да се държат като Буда от притчата .

Проблемът поражда, когато сходна реакция трае по-дълго от нужното и ни предизвиква премеждия.

За да се научите да игнорирате, се нуждаете от сериозна подготовка и дълбока смяна в отношението си. Въпреки че това може да звучи спорно, пренебрегването не значи да се затваряте към другите, а в противен случай, човек би трябвало изцяло да се открие към света.

 жена успокоение наслада Thinkstock

В логиката на психиката има мощна техника, наречена „ коренно приемане “.

Означава цялостно, неосъждащо приемане на всичко. На процедура огромна част от това, което другите ни споделят, ни визира, тъй като не дава отговор на нашите упования. Ние отхвърляме да приемем думите или държанието на други хора. Такъв отвод поражда изтощение, възмущение, ненавист и горест.

Когато употребявате „ коренно приемане “, вие просто приемате случилото се, без да се пробвате да оценявате събитията. Това психическо разстояние основава предпазен щит към вас и развива способността ви да реагирате на обстановка, без да се разрушавате прочувствено.

 хороскоп Istock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР