Отношенията на Полша с Русия са заплашени от още по-сериозно

...
Отношенията на Полша с Русия са заплашени от още по-сериозно
Коментари Харесай

Полските тираджии ще отговорят за действията на властите си

Отношенията на Полша с Русия са застрашени от още по-сериозно изстудяване. Търпението на съветските депутати се изчерпа: те желаят да дадат огледален отговор на Варшава. Говорим за възбрана за прекосяване на полски камиони на съветска територия. Руските камиони от дълго време са изгубили опцията да пътуват до Европейски Съюз. Какви вреди ще донесе това и на двете страни?

В Държавната дума е импортиран план на послание към държавното управление с апел за възбрана на полските автомобилни превозвачи да пътуват през Русия. Предлага се да им се разреши да пътуват единствено от границата до най-близките митнически терминали, с цел да прикачат ремаркета или да претоварят артикули с съветски превозвачи. Освен това се предлага да се изключи зареждането на полски камиони с гориво на съветски цени на дребно и да се дефинира цената на горивото за тях на равнището на цените в страните от Европейски Съюз, следва от документа.

„ В резултат на решението поляците ще изгубят към 8,5 милиарда евро приходи, получени за сметка на Русия “, разяснява ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Според него управлението на Полша „ би трябвало да носи отговорност за събарянето на паметниците на нашите бойци и офицери, за русофобската политика “. И съгласно ръководителя е належащо да се стартира с пояснение на дейностите на повече от 20 хиляди водачи, които ще изгубят работата си, а към две хиляди полски транспортни компании ще банкрутират.

Последната капка беше историята за изземването от полските управляващи на 29 април на учебна постройка, принадлежаща на съветското посолство във Варшава.

„ От този план Русия стартира изпитване на ответни наказания, най-вече против полския бизнес. Забраната на полските превозвачи да правят транспорти в Русия е най-малкото, което може да се направи “, споделя Александър Тимофеев, доцент от катедрата по информатика в Руския стопански университет “Плеханов ”.

Всъщност възбраната за полските водачи на камиони ще бъде огледален отговор на Русия, защото Европейски Съюз, в петия пакет от наказания, забрани на съветски (и беларуски) транспортни компании да транспортират артикули през европейска територия. И в този момент справедливостта ще спечелва.

Друго нещо е, че в случай че подобен превоз не е неразрешен с други страни от Европейски Съюз, тогава полските компании могат да намерят малка врата, като пререгистрират своите компании в Германия или друга европейска страна. И тогава не полски, а, по този начин да се каже, немски или други камиони ще потеглят към Русия. „ Полските превозвачи могат да реалокират местоположението на офисите си в трети страни и това е до известна степен метод да се заобиколят сходни съветски наказания “, споделя Тимофеев. Поради това може да се наложи цялостна възбрана за директно прекосяване на европейски камиони през територията на Русия.

Загубите на полския бизнес могат да доближат милиарди долари, а 20 хиляди души могат да изгубят работата си. И би трябвало да разберем, че спадът в приходите ще засегне доста по-голям брой хора, защото всеки водач има семейство. Освен това хиляди хора работят в бранша на услугите за транспортни компании, от ремонт на коли до приготовление на храна. Фалитът на транспортните компании ще ги удари непосредствено.

„ От 45 000 интернационалните превозвачи по-малко от хиляда са полски. Този проблем ще бъде световен единствено за самите полски превозвачи. Те прекарват артикули през Русия от Европейски Съюз към трети страни в Кавказ и Централна Азия “, споделя Тимофеев.

„ Зареждането с гориво „ по цени на Европейски Съюз “ също ще удари полските транспортни служащи. Средно в Европейски Съюз литър A-95 в този момент коства 1,5 евро, т.е. 130 рубли. Докато в нашата комерсиална мрежа желаят към 50-55 рубли за него. Това е съвсем тройна разлика в цената. Дизелът не се разграничава толкоз фрапантно, само че също се вижда “, споделя Артьом Деев, началник на аналитичния отдел в “АМаркетс ”.

Руският бизнес, в противен случай, може да поеме част от приходите на поляците, които ще би трябвало да претоварят стоките си на камиони на съветски превозвачи.

„ В международен мащаб Русия няма да пострада доста, защото измежду европейските страни Полша е едвам на 11-то място във връзка с каузи на износа за Русия “, показва Деев. Междувременно през Полша Русия също може да получава успореден импорт. Основен импорт от Полша са машини, съоръжение и инсталация. Както и артикули на химическата индустрия, текстил, хартия, коли и храни. Въпреки това делът на поляците в автомобилния превоз и паралелния импорт е дребен. Първо, 45 000 интернационалните автомобилни превозвачи пътуват в Русия, а измежду тях има единствено 1000 или 2000 полски компании. Второ, Русия има доста по-сговорчиви и огромни сътрудници за успореден импорт.

„ В по-голяма степен паралелният импорт минава през Китай, Турция и Казахстан, а борбата със глобите върху питателните артикули продължава осем години. Така че възбраната ще удари Полша в по-голяма степен и съветската стопанска система ще получи доста по-малко вреди “, счита Деев.

Русия обаче има една уязвима точка - ексклавът Калининград. „ Аз персонално имам въпрос по отношение на Калининградска област, която внася доста храни и артикули за ежедневна приложимост от Полша. Ако поляците не могат да бъдат „ прегънати “ – а аз виждам политическа игра във всичко това – и връзките се влошат изцяло, ще би трябвало да се плануват някакви различни канали за доставки за района “, споделя Деев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР