Отношенията между Украйна и Полша не са от най-добрите заради

...
Отношенията между Украйна и Полша не са от най-добрите заради
Коментари Харесай

Полският външен министър: Отношенията между Украйна и Полша не са от най-добрите

Отношенията сред Украйна и Полша " не са от най-хубавите " поради изказванията на представители на украинските управляващи. Това съобщи през днешния ден по радиостанция RMF FM заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски, отговаряйки на въпрос за идната среща с представител на украинското посолство, оповестява ТАСС.

" Разговорът ще бъде почтен и съответен. Както постоянно. Ще предадем нашите оценки по какъв начин наподобяват нашите връзки през днешния ден, които, за жалост, заради изказванията на някои представители на украинската власт в последно време, не са най-хубавите. Никой не крие това ", сподели Яблонски.

Според Яблонски „ това следва от обстоятелството, че за жалост там (в Украйна) са се появили избрани страсти “. „ Ние се отнасяме към това с схващане, тъй като страната е атакувана. Но не можете да се отнасяте по този начин към съдружниците си “, добави той, като уточни, че в връзките сред Киев и Варшава „ има редица въпроси, по които не е достигнато взаимно схващане ".

Полското външно министерство по-рано заяви за обаждане на украинския дипломат във Варшава по отношение на изказванията на представители на украинските управляващи. Украинският дипломат в Полша е в Киев, тъй че неговият заместител ще отиде на срещата в Министерството на външните работи на републиката. 

Това се случи, откакто формалният представител на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко сподели, че на 1 август посланикът на Полша Бартош Чихоцки е бил поканен в украинското външно министерство поради изявления на съветника по външна политика на полския президент Анджей Дуда Марчин Пшидач. По думите му, „ по време на срещата е било маркирано, че изказванията за хипотетичната непризнателност на украинците за помощта на Полша не дават отговор на действителността и са неприемливи “.

Пшидач каза на 31 юли по полска телевизия сподели, че Украйна в действителност е получила доста помощ от Полша и „ би било добре, в случай че тя стартира да прави оценка ролята, която Полша играе за Украйна през последните няколко месеца и години “.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР