Отношенията между украинските и западните разузнавателни агенции се влошават, тъй

...
Отношенията между украинските и западните разузнавателни агенции се влошават, тъй
Коментари Харесай

The Times: Връзките между Украйна и западните шпионски служби се разпадат

Отношенията сред украинските и западните разследващи организации се утежняват, защото Съединени американски щати и Обединеното кралство се опасяват да бъдат директно въвлечени в спор с Русия, пише The Times.

В сряда кола бомба умъртви Михаил Филипоненко, някогашен началник на " националната милиция " в Луганск и основна фигура в посредническото ръководство на Москва в окупирания район Донбас. Украинското военно разузнаване бързо си приписа заслугите за това, което е последната от поредност интервенции за бойкот и убийства.

Саботажите са предопределени да срещнат руснаците с действителностите на войната, тази акция също стартира да обезпокоява американците, които дружно с британците бяха най-активни в поддръжката на украинските разследващи служби.

Западните страни също " не харесват непрозрачността на проектите на Киев ".

" В западните политически кръгове има чувство, че Киев не е изцяло транспарантен в проектите си и също по този начин не желае да отговори на опасенията на своите съдружници ", е заявявил английският политолог и създател на книги за Русия Марк Галеоти добавяйки, че " Украйна не вижда причина да трансформира тактиката си ".

Тази поддръжка на Запада датира от завземането и анексирането на Крим от Русия през 2014 година Разузнавателната помощ от Европейския съюз е особено ориентирана към промяната на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Съединените щати и Англия концентрират вниманието си върху Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на Украйна и Службата за външно разузнаване, които са подготвени по какъв начин да се опълчват на съветския бойкот и развиват личния си интелектуален капацитет. В допълнение към образованието на личния състав, тази поддръжка довежда до доставката на модерно съоръжение за шпионаж и пряк продан на разследваща информация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР