Отношенията между президента и кабинета са на най-ниската си точка

...
Отношенията между президента и кабинета са на най-ниската си точка
Коментари Харесай

Асен Василев: Отношенията между президент и кабинет са на най-ниската си точка

Отношенията сред президента и кабинета са на най-ниската си точка сега.

Подобна оценка направи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в " Карай напряко " по Нова тв в събота вечер.

Той добави, че президентът е директно определен от българските жители и е в правото си да каже, че нещо не му харесва.

Василев обаче подсети:

" Президентът Радев има ясно заложени конституционни пълномощия, които не включват икономическата политика на страната примерно. Добре е да има мнение, добре е и то да е осведомено, както и връзката да става непосредствено, не през медиите ".

Според финансовия министър и съпредседател на Политическа партия " това, което се прави като изказвания, не оказва помощ за връзката ".

В сряда Радев остро атакува кабинета като попита чии ползи пази по тематиката за газа, разгласи се срещу посещаване в Киев на българска делегация и сподели изрично " не " на даването на военна помощ на Украйна. В отговор на специфична конференция на Политическа партия Василев назова сходни позиции " позорни ". Ден по-късно Радев в коментар дефинира като " цинично " да се споделя, че газът ще се вдигне, без значение с какъв брой.

" Българският интерес не е, когато някой ни нападне или разгласи икономическа война, ние да отидем на килимчето и да споделяме - апелирам те, не прави по този начин. Абсолютно подлизурско държание е това ", сподели още Василев довечера. След което посочи, че засяга " едни случаи, когато господин Борисов чакаше седем часа за среща с Путин и подаряваше кученца ".
" Няма да има огромен скок на цената на газа. Може и да падне "
Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май, твърди той.

„ Работим по въпроса на база на договорите, които има все още „ Булгаргаз”. Това, което се опитваме да създадем, е да стартираме да си получаваме азерския газ по истинския контракт. Тогава дори може да има понижение на цената”, изясни Василев.

" Бяхме готови за тази рецесия. Не сме спрели преноса към Сърбия и Унгария, няма прекъсване към потребителите и у нас ", сподели той във връзка на прекъсването на доставките на газ от Русия.

Според него най-лошият сюжет е скок от 20 на 100, " в случай че не успеем нищо да договорим ".

Хранилището в Чирен било обикновено цялостно за края на отоплителния сезон.

" Винаги пада на края на отоплителния сезон и след това се запълва ", сподели вицепремиерът.

Василев отхвърли популяризирани изказвания (подобни внушения направи и Радев в сряда - бел. ред.), че някои страни си заплащат газа в рубли и по тази причина не са им спрели доставките.

" Няма страни, които заобикалят глобите. Имаше такива хибридки, те бяха опровергани ", акцентира той.

За възможното овакантяване на обединението от Българска социалистическа партия той беше сбит: " Тяхно право е да изоставен обединението. Нека не гледаме Нероден Петко. Да забележим по какъв начин ще се развият събитията. Не схващам позицията на Българска социалистическа партия като извиване на ръцете. Това е напълно обикновено ".

Василев се спря и на непрекъснатите рецензии на ГЕРБ по какъв начин се унищожава страната от държавното управление.

" Добре е да има позиции и те да са градивни. От страна на ГЕРБ и Бойко Борисов те са в серията " оплаквачки " - страната умира, бизнесът умира. Към момента сме на остатък, а всички твърдяха, че страната ще банкрутира. Има задоволително постъпление, българските компании работят ", твърди той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР