Отнемането на автомобили на пияни шофьори е идея на почти

...
Отнемането на автомобили на пияни шофьори е идея на почти
Коментари Харесай

Росен Димов: Недоумявам защо депутатите не приемат предложенията на Гешев

Отнемането на коли на пияни водачи е концепция на съвсем 20 година За пръв път я вкарва някогашният апелативен прокурор на Пловдив Росен Димов по член от Наказателен кодекс, който планува това за средствата, с които са осъществени закононарушения.

“Отнемахме колите на пияните водачи съвсем 2 години и имаше резултат. 43 коли бяха отнети с решение на съда. Случаите на пияни водачи бяха спаднали с 50%. Задължително ги задържаха за 24 часа в поделенията на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Димов, потърсен от “24 часа ” за коментар по тематиката. “Прав е Гешев, нека да успее. Трябват и фрапантни ограничения за надзор ", уточни той. Предложенията на Гешев са за лишаване на МПС след злополука с карал пийнал или дрогиран лидер.

" След злополуката със Семерджиев, без значение от полицейските интервенции и реакциите на хората, е повече от очевадно, че на една огромна част от водачите не им пука. Няма друга рецепта. За мен е необяснимо за какво политиците не одобряват тези оферти. Само с заявления не става. Тук няма полза за никого, става дума за човешки животи ”, безапелационен е Росен Димов.

До 2006 година съдилищата в област Пловдив ползват ограниченията, които тогава той разпорежда, само че по-късно поставят завършек на практиката.

Тогава Димов като началник в прокуратурата предлага и друго - наказателна отговорност за водачите, които карат без книжки или са им отнети. “Каква е разликата, в случай че ме заловен с един противозаконен револвер? То е право, както и да шофираш ”, споделя юристът. Освен отнемането на коли и контрола, съгласно него акцент в битката с пътните произшествия би трябвало да е бързината на налагането на наказванията. Дава образец с Гърция и Сърбия, където ограниченията против джигитите са сурови и се ползват незабавно.

“Шофьорът с поршето от околовръстното имал 2000 лева неплатени санкции. Системата на Министерство на вътрешните работи е компютризирана. Какъв е казусът да се настрои по този начин, че като направи 3 нарушавания, тя да го подава и цялата страна да го гони? Те не са доста тези хора. Иначе какво излиза - можем да си караме с 30-40 нарушавания и нищо няма да последва, в случай че инцидентно не ни спрат на пътя, с цел да ни ги връчат ”, недоумява някогашният прокурор. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР