Отне близо десетилетие, докато широката общественост придоби някакво разбиране що

...
Отне близо десетилетие, докато широката общественост придоби някакво разбиране що
Коментари Харесай

Z-Каст 112: Зад аферата Nexo - скучната действителност на криптолендърите

Отне близо десетилетие, до момента в който необятната общност закупи някакво схващане що е то криптовалута - само че пък криптовалутите се развиваха и променяха през това време. И в този момент към този момент има " криптолендъри " (криптокредитори - б.р.), един от които, учреден от българи, стана скандално прочут в последните няколко седмици - Nexo.

В новия епизод на Z-Каст икономистът Михаил Кръстев коментира какво съставлява активността на криптолендърите, за какво те не са банкови институции и до каква степен е естествен конфликтът им с регулаторите в Съединени американски щати.

" Регулациите постоянно следват технологиите. Първите конфликти на регулаторите с блокчейн технологиите бяха през 2014 година, а биткойн е основан 2008 година ", изяснява той. 

Търканията сред регулаторите и високотехнологичните компании е нещо обикновено, а съглашения за огромни за българската реалност суми в действителност естествена процедура в американския корпоративен свят, означи икономистът.

" Ако би трябвало някой да каже дали тези хора са неприятни, дали са измамници или не, това би трябвало да го направи съд след импортирано обвиняване. От това, което чухме като обвиняване, аз мога да разясня не като правист, а като човек, който е осведомен с технологиите - някои неща искрено нямат смисъл. "

Защо се появяват Nexo и други компании като тях? Какъв е основният аспект на криповалутите, който ги прави изключително несъответствуващи за финансиране на тероризъм? Или пък за скрито финансиране на партии? В реалност ли те разполагат със стотици милиарди или просто правят преводи с такива размери? 

Отговорът на тези и други въпроси - гледайте в новия, 112-ти епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР