Отнасяме се с уважение към исканията на всеки. Това заяви

...
Отнасяме се с уважение към исканията на всеки. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов за мед. сестрите: Отнасяме се с уважение към исканията на всеки

" Отнасяме се с почитание към настояванията на всеки ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос за протестните дейности на медицински сестри в София през последното денонощие, оповестиха от Министерския съвет.

Припомняме, една от сестрите излезе на перваза на прозорец на третия етаж в постройката на някогашния Партиен дом. Исканията на медицинските сестри са за идентични условия на труд и промяна в здравната система.

" Познавам ги тези сестри, идвали са и настояванията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за опазване на здравето в новия бюджет . Разделихме се с положително и останах малко изумен от това, което е станало ", сподели Борисов, само че не посочи, че обещаните пари не са стигнали до тях.

Припомняме, на 10 април 2019 година държавното управление даде обещание, че ще отпусне към 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри. Месеци по-късно стана ясно, че тези пари не са стигнали до сестрите. Мнозина от тях работят на две, а някои - и на три места.
 Липсват отпуснатите 50 млн. лева за заплати на медицински сестри
Липсват отпуснатите 50 млн. лева за заплати на медицински сестри

Според една от организаторките на митингите на медсестрите

Според Борисов НСО са постъпили вярно.

Припомняме, от нощес пет медицински сестри са в постройката на Партийния дом. Рано сутринта - към 7 часа една от сестрите беше на перваза на един от прозорците на постройката като изясни, че са били блъскани от чиновници на НСО , а през нощта при тях са идвали на няколко пъти чиновници на НСО - яки мъже, от които се били изплашили. В Националната работа за защита работят и дами, само че протестиращите мед.сестри не загатнаха при тях да са идвали дами, чиновници на НСО или на Министерство на вътрешните работи .
 Медицинските сестри излизат от Народно събрание при едно изискване
Медицинските сестри излизат от Народно събрание при едно изискване

Манолова излезе от името на протестиращите сестри

Според Борисов буквата на закона е друга. " Начинът, по който би трябвало да се работи в една правова страна, е различен. Но, това са български сестри, български майки и съпруги, какво толкоз се е случило от това, че са преспали там ?! Да ги дърпат, да ги бутат, да ги извличат принудително не е красиво и джентълменско. Но не е и красиво - тези, които злоупотребяват с тях, те са отговорни ", сподели Борисов и съобщи, че им прави чест, че не са използвали мощ към петте медицински сестри.

На въпрос дали случилото се има политически привкус, Борисов отговори: " Е, по какъв начин да няма?! Нали всичките са учредители на политически партии , придвижвания и то се вижда кой отива при тях. За мен това не е вярно ".
 Лекарите приканиха държавното управление да не се поддава на уличния ред
Лекарите приканиха държавното управление да не се поддава на уличния ред

Бяхме оцапани от политическа акция, акцентира проф. Габровски

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира построяването на автомагистрала " Хемус " в сектора сред Търговище и Шумен . Очаква се строителството в този регион сред пътните възли " Белокопитово " и " Буховци " да е приключено другото лято.
 За нов модел в опазването на здравето зоват медсестри
За нов модел в опазването на здравето зоват медсестри

Очаква се среща сред министъра и протестиращите медицински сестри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР