Отначало реших, че сме се простреляли в крака, но сега

...
Отначало реших, че сме се простреляли в крака, но сега
Коментари Харесай

Виктор Орбан: ЕС се простреля в гърдите, като наложи санкции на Русия

Отначало взех решение, че сме се простреляли в крайници, само че в този момент към този момент е ясно, че Европа се е простреляла в гърдите и се задъхва

Европейският съюз "се простреля в гърдите " със зле премислените наказания против Русия, които, в случай че не бъдат оттеглени, рискуват да унищожат европейската стопанска система, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Газовите доставки за Европа са затруднени, а цените внезапно се повишиха след началото на съветската инвазия в Украйна, което затруднява запълването на газохранилищата на континента и търсенето на различни доставки.

Скокът на газа и електричеството принуди Орбан да анулира наложения от дълго време таван на цените за семействата, признаван за една от най-типичните му стопански политики.

"Отначало взех решение, че сме се простреляли в крайници, само че в този момент към този момент е ясно, че Европа се е простреляла в гърдите и се задъхва ", съобщи Орбан в изявление за публичното радио.

Унгарският министър председател призна, че Украйна се нуждае от помощ, само че европейските водачи би трябвало да премислят тактиката си, защото глобите са нанесли съществено вреди на европейската стопанска система без да обиден значително Русия и без да приближат края на войната.

"Санкциите не оказват помощ на Украйна, само че се отразяват зле на Европа и, в случай че продължат, ще убият европейската стопанска система. Това, което се случва в този момент, е отвратително ", сподели Орбан. "Моментът на истината ще пристигна, когато водачите в Брюксел признаят, че се сбъркали, че политиката на наказания е учредена на неправилни калкулации и би трябвало да бъде изменена ".

Орбан уточни, че без премахването на рестриктивните мерки, които ще провокират скок в енергийните разноски за семействата, потребяващи сила над междинната за страната, целият режим на тавана на цените за комунални услуги ще би трябвало да бъде анулиран.

Икономисти от "Морган Стенли " (Morgan Stanley) пресмятат, че измененията ще прибавят към 1,5 % към инфлацията, която и без друго е най-високата от две десетилетия и е подкрепена от слабия форинт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР