Отмяната на забраната за полети от Москва предизвика огромна вълна

...
Отмяната на забраната за полети от Москва предизвика огромна вълна
Коментари Харесай

1700 самолета с туристи пристигнаха за седмица в Анталия

Отмяната на възбраната за полети от Москва провокира голяма вълна от съветски туристи, идващи в Турция, изключително в средиземноморския курортен град Анталия.

Самолетите, които идват в Анталия от предходната седмица, когато Русия анулира двумесечното си прекъсване на полети поради скока на случаите на ковид през април, доведоха над 110 000 руснаци единствено през последната седмица.

Около 1707 самолета дойдоха в града от чужбина сред 22 и 29 юни, превозвайки към 326 570 пасажери, заяви генералният шеф на летището в Анталия Дениз Варол.

Въздушният трафик е изключително засилен с началото на полетите от Русия, сподели Варол в сряда за Анадолска организация (АА).

Той сподели, че 389 самолета от 20 местоположения в Русия са кацнали в Анталия през последните осем дни, наблягайки, че приблизително дневно идват към 15 000 съветски туристи.

Варол съобщи, че цифрите още веднъж акцентират значимостта на съветския пазар за Турция, както и любовта на съветските туристи към Анталия като обичаното им място за отмора.

Около 571 000 туристи от Русия са пристигнали в Турция от януари до май, което съставлява 15,5% от всички идващи през интервала, съгласно данни на Министерството на културата и туризма.

Около 2,13 милиона руснаци са посетили Турция предходната година, което е най-високото равнище от всички страни, само че е намаляло от 7 милиона през 2019 година

Освен от Русия, Варол съобщи, че в Анталия идват полети от 25 страни.

Той акцентира, че по време на пандемичния интервал, цялостен с ограничавания за пътешестване, позитивните решения на страни като Русия и Германия да позволен свои туристи да пътуват гладко до Турция, са съдействали в допълнение за туризма в града.

„ Получаваме информация от сътрудниците си в Германия, че най-вече търсения в интернет са за ваканционни дестинации в Турция “, сподели той.

Варол съобщи, че тази година се чака добър сезон. „ Тази година е допустимо да се доближат числа доста покрай 2019 година “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР