Отмениха задължителното носене на маски в градския транспортПричината за разхлабването

...
Отмениха задължителното носене на маски в градския транспортПричината за разхлабването
Коментари Харесай

Маските паднаха, може да приравнят коронавируса към грипа

Отмениха наложителното носене на маски в градския превоз

Причината за разхлабването на ограниченията е фрапантният спад в броя на новозаразените с ковид. Въпреки облекчаването на противоепидемичните ограничения, здравната система е подготвена за нова вълна, предава 

" Запазихме интензивните кревати за всички лечебни заведения, което е най-важно. Ще се стремим да подсигурим здравната система, да разтоварим популацията ", разяснява здравният министър доктор Асен Меджидиев.

Вирусолози считат, че е допустимо скоро коронавирусът да се приравни към грипа, само че това не значи, че изцяло ще изчезне. Те настояват, че Ковид към момента е два пъти по-смъртоносен.

" Ендемичен не трябва да се бърка с думата на британски " end ". Това че е ендемично, значи, че разпространяването е сезонно на избрани места по земното кълбо, само че никога не е край ", безапелационна е доц. Любомира Гломб от Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Експертите поучават маските да продължат да се носят.

" Маските падат като обвързване, само че в случай че някой се тормози, че може да бъде инфектиран или самият той да е инфектиран за останалите от обществото, никой няма да го спре да я носи, даже е целесъобразно ", заключи Гломб.

Маските остават наложителни в лечебни заведения, аптеки, оптики и обществени домове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР