Отменена е заповедта за уволнението на учителката Петя Тодорова от

...
Отменена е заповедта за уволнението на учителката Петя Тодорова от
Коментари Харесай

МОН върна на работа уволнената учителка от СМГ

Отменена е заповедта за уволнението на учителката Петя Тодорова от Софийската математическа гимназия. Това заяви самата тя по bTV. От Регионалния инспекторат по образованието пък оповестиха, че при инспекциите в учебното заведение са открити доста административни и финансови нарушавания.

Тодорова изясни, че с шефа Антони Стоянов имат разминавания по отношение на възгледите си за развиването на СМГ и разговор сред тях няма. Учителката беше безапелационна, че не е ощетила възпитаници от СМГ на надпреварата "Европейско кенгуру”, каквито са обвиняванията на Стоянов.

"Учениците на СМГ са се явили, могат да се видят и резултатите от националния кръг. Общо на националния кръг се явиха 588 деца. Има първи протокол с 392, които са се явили към сдружението. Четири дни по-късно има втори – със 196 деца, явили се към другия уредник, който е асоциация”, разясни тя.

Тодорова акцентира, че от 8 до 11 клас на първо, второ и трето място са на възпитаници от СМГ.

"На 16 май получих искане за пояснение мой ли е подписът или не, на 18 май върнах обясненията. Нещата се развиха в интерес на децата, само че разговор нямаше”, добави учителката.

От Регионалния инспекторат по образованието също не са видели опит на Тодорова да ощети възпитаници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР