Отложиха делото срещу младеж, причинил смъртта на мъж, докато е

...
Отложиха делото срещу младеж, причинил смъртта на мъж, докато е
Коментари Харесай

Какво ще се случи с младежа, убил пешеходец до Кауфланд?

Отложиха делото против юноша, предизвикал гибелта на мъж, до момента в който е пресичал на пешеходна пътека, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Срещу подсъдимия Васил Танев е повдигнато обвиняване за това, че на 30.01.2020 година, в Пловдив, на кръстовището на бул. " Македония “ с отбивка за " Кауфланд “, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил " Фолксваген “ е нарушил разпоредбите за придвижване по член 20, ал.2 и член 119, ал.1 от ЗДвП и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Георги Атанасов.

Смъртта е настъпила по-късно, на 22.04.2020 година, като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343 ал.3, пр.последно, б. Б пр.1 вр.ал.1 б. В пр.1 вр. член 342 ал.1 пр.3 от Наказателен кодекс.

Делото през вчерашния ден бе планувано за разглеждане в разпоредително съвещание, само че се отсрочи заради неявяване на юриста на подсъдимия - Кръстьо Кръстев. Той е показал в съда епикриза, че отсъства по уважителни аргументи – болест, като упорства делото да се отсрочи за след 1 месец.

Наследниците на потърпевшия Атанасов пък са изпратили молби до съда чрез защитниците си да бъдат конституирани като частни обвинители.

Обвиненият млад мъж Васил Танев се яви в залата с майка си и татко си. Той е с мярка за неотклонение – парична гаранция. Делото бе планувано от съда за 06.06.2022 година, от 9.30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР