Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за

...
Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за
Коментари Харесай

Борисов се срещна с митничар №1 на Турция, откри предпоставки за засилване на икономическото сътрудничество

Отличните добросъседски връзки сред България и Турция са причина за усилване на икономическото съдействие в полза на двете страни. Това означи министър-председателят Бойко Борисов по време на диалога си в Министерския съвет с министъра на митниците и търговията на Република Турция Бюлент Тюфенкчи, предава държавната пресслужба.

Премиерът посочи забележителното повишаване на стокообмена от началото на годината. По думите му това приказва за съществуване на капацитет, който може в допълнение да се развива. Борисов обърна внимание и на размера на турските вложения у нас, възлизащи на 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 година и подчертава върху устрема на кабинета да усъвършенства изискванията за правене на бизнес в България.

По време на срещата беше разисквано също съдействието сред митническите служби на България и Турция и смисъла на навременния продан на информация в тази сфера. Премиерът Бойко Борисов посочи и ограниченията, които страната ни взима за битка с контрабандата и за защита на границите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР