Откровени простотии окепазиха анкетата за Спортист на годината“, на чиято

...
Откровени простотии окепазиха анкетата за Спортист на годината“, на чиято
Коментари Харесай

Шахматистката Нургюл Салимова остана разочарована от това, че не попадна дори в петицата на класацията „Спортист на годината“

Откровени простотии окепазиха анкетата за „ Спортист на годината “, на чиято гала на 4 януари бяха наградени най-заслужилите ни спортисти за 2023 година За втора поредна година спортните публицисти избраха за №1 баскетболиста Александър Везенков, който се наложи като най-хубав в Европа и проби в НБА. Челната тройка допълниха тенисистът Григор Димитров и младата вяра в плуването Петър Мицин.

 

 Доста от по-долу класираните спортисти обаче възроптаха против вота. Последваха грозни нападки и сръдни, а ябълката на раздора се оказа точно голобрадият плувец Мицин. 18-годишният гений от Велинград направи възторг в басейна през предходната година, единствено че в надпревари за юноши. Мицин завоюва международна и европейска купа. Освен това стана първият българин със международен връх в плуването, подобрявайки върховото достижение на 400 м. свободен жанр. След церемонията се чуха злостни гласове против плувеца, който сякаш не заслужавал третото място, тъй като достиженията му са към момента на юношеско равнище.

 

Големият писък пристигна от хванатия преди време с дрога щангист Карлос Насар, който се подреди пети в анкетата. И той изпрати доста сполучлива година като стана европейски първенец в категория до 89 кг. със международен връх.

 

„ Беше незаслужено към мен. Имаше и други ощетени спортисти. Видя се, че каквото и да направиш, в случай че ще и Луната в София да свалиш, маже изобщо да не си в класацията “, оплака се тежкоатлетът.

 

Масло в огъня наля и майката на Насар – Поля, която не можа да одобри третото място на Мицин за сметка на сина й.

„ Уважение за момчето, само че върховете на Карлос са при мъжете! Може би, в случай че се съгласи да подвига за друга страна, тогава ще го създадат състезател на годината в България, тъй като целия свят приказва, че е феномен “, ядосва се майката на Насар.

 

Факт е, че достиженията на Карлос Насар са забележителни, изключително поради плачевното положение в българските щанги, постоянно раздирани от допинг кавги и корупция- самият Насар обаче също се намеси в огромна каша и едвам не си затри обещаващата спортна кариера, откакто го заловиха да кара джипа си дрогиран, освен това без шофьорска брошура. Говореше се, че 19-годишният щангист се е замесил с наркобанда по морето и пласира амфетамини за техния бизнес. В последна сметка Насар се отърва единствено с условна присъда, само че към момента го преследва имиджът на неприятно и неразумно момче. За похлупак безразсъден случай също бе да косъм да му погуби кариерата. Изкъртена мивка в хотелска стая сряза ахилеса на щангиста, а повода май се оказа секс игра с момиче.

 

„ Добре е Насар да не ламти доста за популярност, а да си наляга парцалите и да следва задачите си, тъй като след всичките му пакости, сега можеше да го няма въобще в класацията ”, означават с съображение в спортните среди.

 

Срещу отговорния без виновност Мицин скочи и скандалният Антъни Иванов, който от близо две години е в жестока омраза с българското плуване. „ Да сложиш Карлос Насар пети и Нургюл шеста зад триумфи при юношите е пъклен смешно, а да избереш треньор, ползващ тренировките на други треньори, за „ Треньор на годината ” е, меко казано, смешно още повече по-късно, което се случи на европейското състезание “, изрече се язвително Иванов, визирайки Мицин и треньора му Николай Вакареев, определен за №1 при наставниците.

Плувецът, който изгоря за Олимпиадата в Париж това лято поради скатаване от допинг проби, посочи, че преди време като младеж също имал огромни триумфи, но никой не се сетил да гласоподава за него в анкетата „ Спортист на годината ”.

 

 

Сред разочарованите от церемонията остана шахматистката Нургюл Салимова. Хубавицата от търговищкото село Крепча излезе на сцената с потънали гемии и сподели три думи на кръст: „ Благодаря, за доста години ”. След това избяга от репортерите, явно нацупена от шестото си място в анкетата. През годината тя нашумя с второто си място за Световната купа в Баку. Освен това Салимова оказа помощ на България да завоюва европейската отборна купа на шампионата в Будва (Черна гора).

 

Жлъчен коментар пуснаха дуото в бадминтона Стефани и Габриела Стоеви, които завоюваха купата от Европейски игри в Полша предишното лято. „ Може би пиарът на някои спортисти е по-голям от действителността и оценяването по резултати, недоволстват сестрите Стоеви, останали на 23 място в класацията.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР