Откриват ски сезона в най-големите български зимни курорти. В Пампорово

...
Откриват ски сезона в най-големите български зимни курорти. В Пампорово
Коментари Харесай

Ски сезонът започна - вижте условията в курортите

Откриват ски сезона в най-големите български зимни курорти. В Пампорово и Боровец сезонът стартира през днешния ден. В Банско формалното разкриване е на следващия ден.

Боровец

В Боровец посрещат първите скиори с преференциални цени. Само през днешния ден, цената на целодневните въжен превоз карти за деца до 13 години е 1 лева Запалените почитатели, които първи се качиха на лифта, бяха посрещнати от доста сняг и съвършени условия за ски и сноуборд.

Сред тях беше и репортерът на Българска национална телевизия Карина Караньотова, която се включи онлайн от снежна Рила в " Денят стартира ".

Банско

Утре е формалното разкриване на ски сезона в Банско. Стартът ще дадат ски митове от близкото минало, измежду които и най-успешната дама в историята на италианските ски Дебора Компаньони.

През февруари зимният курорт ще бъде хазаин на два старта от Световната купа по алпийски ски, където ще се включи и Алберт Попов.

" В момента имаме заснежени писти, тъй че на следващия ден всеки, който пристигна да кара ски, ще има тази опция. Цената в този момент се води в невисок сезон. Цената за възрастен е 60 лева Съответно за другите възрастови групи е по-ниска ", съобщи Иван Обрейков - управител на фирмата-концесионер.

Още детайлности за приготовленията в Банско вижте във включването на Али Мисанков:

Пампорово

С нов 6-седалков въжен превоз от писта " Малина " до връх Снежанка се открива новият ски сезон в курорта. Само през днешния ден цената за лифта е 5 лева за възрастен и дете през целия ден. В полите на Снежанка туристите ще могат да се насладят на историческо събитие за Пампорово - Световната купа по сноуборд на 20 и 21 януари.

Предстоящото намаление на температурите предвещава поетапното отваряне на цялата ски зона.

От 16 декември влизат в действие постоянните цени на картите за сезон 2023 - 2024 година във всички зимни курорти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР