Откриващата церемония на Лятната олимпиада, насрочена за 26 юли, 2024

...
Откриващата церемония на Лятната олимпиада, насрочена за 26 юли, 2024
Коментари Харесай

Откриват Олимпийските игри в Париж на река Сена

Откриващата гала на Лятната олимпиада, планувана за 26 юли, 2024 година, ще се организира на река Сена, оповестиха уредниците в понеделник, поставяйки завършек на дългогодишната традиция Летните игри да се откриват на стадион в наличието на спортисти и публични лица.

Повече от 160 лодки с спортисти и публични лица от над 200 страни ще плават близо 6 км сред мостовете Понт д‘Остерлиц и Понт д‘Йена в централен Париж, като закриващата гала ще се организира на Трокадеро – шир от градини и фонтани, с аспект към Айфеловата кула.

„ Днес е исторически миг. Има доста страсти, доста възторг. Откриващата гала е най-големият маркер “, сподели Тони Естанге, троент олимпийски първенец на кану, който е президент на Организационния комитет на Париж 2024. Организаторите на Олимпиадата след три години чакат 600 000 фенове за това, което окачествиха като „ най-голямата олимпийска гала в историята “. Част от публиката ще бъде разпръсната край крайбрежията на Сена в билетни трибуни, до момента в който останалите ще вземат участие гратис.

Президентът на Франция Еманюел Макрон подпечата концепцията за гала на Сена през юли, без значение от доста опасения по отношение на сигурността на сходно голямо събитие, преминаващо през доста известни елементи на емблематичния градски пейзаж на Париж. Официални лица, отговарящи за сигурността, бяха поискали ограничаване от 250 000 души, до момента в който уредниците градската администрация на Париж в началото спореха за 2 млн., съгласно източник на кмета.

Министър-председателят Жан Кастекс води среща на вътрешноминистерския комитет предишния месец, по време на която изиска от вътрешния министър Жералд Дарманен да направи някои „ догатки “ за сигурността на олимпийските събития, основно откриващата гала. Кастекс сподели, че желае оферти „ до края на годината за откриващата гала и юни 2022 за краен период за всички места и събития “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР