Откриването на тържествата, посветени на 141 години от Шипченската епопея,

...
Откриването на тържествата, посветени на 141 години от Шипченската епопея,
Коментари Харесай

Започнаха тържествата посветени на 141 години от Шипченската епопея

Откриването на тържествата, отдадени на 141 години от Шипченската епопея, се трансформира в същински празник за свободата. Областният шеф на област Габрово Невена Петкова, основател на тази самодейност, приветства всички при започване на мероприятието „ С взор към Шипка “. „ Днес честваме свободата - онази, която ни дава правото да осъществяваме себе си по най-хубавия метод, онази, която ни дава опция да градим бъдещето за нашите деца “ – показа Невена Петкова и насочи признателност към всички, съдействали за организацията. Да се включат в събитието бяха и кметът на община Габрово Таня Христова, регионалните шефове на Стара Загора и Ловеч – Гергана Микова и Георги Терзийски, началника на РУО – Габрово и Република България „ Априлов – Палаузов “, шефът на Национален природонаучен музей „ Шипка – Бузлуджа “.

В продължение на няколко часа в градинката с мечето в Габрово имаше песни, игри, занимания за дребни и огромни, осъществявания на патриотични стихотворения, пушки, саби, униформи, пъзели, макети, награди, а усмивките не слизаха от лицата на децата. Настроението личеше от всяка детска картина, от всеки изрисуван макет на Паметника на свободата  - обагрени в разнообразни цветове, балони хвърчаха в небето, а за край посетителите в парка похапнаха и сладка торта. Пейките не доближиха за всички, пристигнали да гледат анимационния филм „ Епопеята за Шипка “, а краят на вечерта приключи с прожекция на „ Героите на Шипка “. В идващите няколко дни пространството до Караваната ще бъде украсено от прелестните фотографии, подредени в галерия наречена „ Среща на Шипка “ дело на фотографи от Севера и Юга.

Тържествата, отдадени на Шипченската епопея, не престават през днешния ден с публично разкриване на изложбата на доктор Тошо Пейков „ Незабравимите български опълченци “. Тя ще бъде показана от създателя в 17:30 часа в ХГ „ Христо Цокев “ и ще остане в Габрово до 5 септември. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР