Открива се груповият лов на дива свиня и ловът на

...
Открива се груповият лов на дива свиня и ловът на
Коментари Харесай

На слука! Започна ловният сезон за дребен дивеч

Открива се груповият лов на дива свиня и ловът на локален малък дивеч. Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари 2018 година, оповестиха от Изпълнителната организация по горите.

Групово и самостоятелно ловуване на малък локален дивеч се прави в събота, неделя и в дните, оповестени за публични празници, а на водоплаващ дивеч - след 1 януари и в сряда.

Времето от денонощието, когато хората могат да ловуват, е най-вече през светлата част да деня. Ловът е позволен час преди изгрева и може да трае до един час след залеза на слънцето.

Задължително е провеждането на инструктаж на участниците в лова. Ръководителят на лова ревизира съществуването на удостоверен ловджийски билет и членска карта, позволение за носене на ловно оръжие на всеки член от дружинката и попълня съответното позволение за лов.

Всички ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ослепителен предупредителен цвят при колективен лов на дива свиня и на малък дивеч, подлежат на наказания. Забранена е използването на алкохол и упойващи субстанции преди и по време на лов.

От Агенцията по горите припомнят, че ловното оръжие е персонално и не се дава на никой, даже на правоспособни ловци. При потребление на гладкоцевно оръжие по време на колективен лов на дива свиня се не разрешава потреблението на сачми с диаметър над 6 мм.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР