Открити са три езера под повърхността на Марс …Учените потвърждават

...
Открити са три езера под повърхността на Марс …Учените потвърждават
Коментари Харесай

Открити са три езера под повърхността на Марс

Открити са три езера под повърхността на Марс …Учените удостоверяват съществуването на група скрити езера под южния полярен район на планетата Марс (HiddenTruth.site).

 На Марс има повече неща, в сравнение с наподобява на пръв взор …
На Марс има повече неща, в сравнение с наподобява на пръв взор …Още през 2018 година, учените откриха това, което съгласно тях е първото подземно езеро с течна вода на Марс (Mars). Но, по това време няма задоволително данни, които да потвърдят, че това е по този начин.Сега обаче, радарни данни от орбиталния галактически транспортен съд “Марс Експрес ” (Mars Express) на Европейската галактическа организация освен удостоверяват съществуването на езеро, само че и разпознават три по-малки езера към него.Съавторът на проучването – Елена Петинели (Elena Pettinelli) от Университета в Рим (University of Rome), споделя:„ Идентифицирахме еднакъв воден обект, само че открихме и три други водни обекта към главния.Това е комплицирана система. ”Ключът към откритието е инструментът Mars Advanced Radar for Underurface and Ionosphere Sounding (MARSIS) на борда на “Марс Експрес ”, който употребява радиовълни, с цел да дефинира какви типове материали съществуват на обещано място на планетата.
Четете още: Роувърът Curiosity още веднъж снима необикновен обект на МарсСпоред констатациите, по-голямото централно езеро е с размери 30 километра, до момента в който трите по-малки езера към него са необятни по няколко километра.Откритието е значимо, защото езера като тези могат евентуално да приютят първичен извънземен живот.Въпреки това, евентуално съществуващата вода на Марс, е с доста високо наличие на сол, което може да сътвори проблем за нейната обитаемост.Джон Приску (John Priscu) от Държавния университет в Монтана (Montana State University), споделя: “В солените басейни в Антарктика няма доста деен живот. Те просто са като „ мариновани “. И това може да е по този начин и на Марс. ”Вероятно ще е нужна бъдеща задача до Марс, с цел да разберем сигурно …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР