Открита практическа ситуация под надслов Пролетта носи живот“ се проведе

...
Открита практическа ситуация под надслов Пролетта носи живот“ се проведе
Коментари Харесай

Иван Стоянов засади първите дръвчета в Източен

Открита практическа обстановка под надпис „ Пролетта носи живот “ се организира в ДГ “Щ. детство “ в регион „ Източен “.  Директорът Евгения Попиванова и учителите от 4 гр.се погрижиха  образователното занятие да се трансформира в празничен мултидисциплинарен урок, в който на драго сърце се включи и районният кмет.

Децата научиха значими неща за зелената система, за грижите, които всеки би трябвало да поставя за нея и какво е нейното значение за чистия въздух. Първите дървета, които засадиха,  бяха японска розова вишна, ябълкови и черешови дръвчета, както и маслинови шубраци.  „ Дали ще има маслини скоро “, се зачудиха децата, а на подканянето на Сашко да поливат към този момент, Митко отсече- кметът да каже.



Районният кмет, очевидно развеселен, даваше упътвания дружно със зам. кмета Атанас Кунчев и непрестанно стимулираше децата да правят едно ли друго деяние.Всяко дете даде обещание да поставя грижи за насажденията с цялото си семейство, с цел да се залеси целия двор.  „ Впечатлен съм от цялостната организация на това значимо занятие, тъй като опазването на чистотата, природата и въздухът са значима идея в моя живот и активност, още повече, че съм и биолог по обучение.

Поздравления за педагозите и децата! “- съобщи Иван Стоянов и добави, че с наслада ще оказва помощ за обогатяване на дворната растителност и  спомага за оформяне на екологични  кътове в детската градина. За цялостната си поддръжка той получи специфична грамота и разсад здравец с обръщение да  употребява и търсачката www.ecosia.org, която отчислява суми за възстановяване на злената система
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР