Открита е Коледната изложба на групата на Съюза на българските

...
Открита е Коледната изложба на групата на Съюза на българските
Коментари Харесай

Пъстра Коледна изложба на плевенските художници frognews.bg

Открита е Коледната галерия на групата на Съюза на българските художници в гр. Плевен. По традиция всяка година тя се чака с интерес и се радва на вниманието на публиката. Над 40 създатели демонстрират своето изкуство в изложба " Арт Център ". На откриването участваха и доста ученици на Националното учебно заведение по изкуствата от компетентност " Рисуване ".

 

Тематиката на коледната галерия е разнообразна като тематики, формати, техники, жанрове. Те са прелестни в своята изящност и финес. Творбите излъчват прохлада и нюанс. Арт педагогът от школа " Колорит " Майя Ананиева взе участие с две живописни произведения – " Тиха нощ, свята нощ " и " Портрет на българка ". Тя е притежател на премия за най-хубав арт възпитател за 2021 и 2022 година на най-големия международен онлайн конкурс в света. Валентин Асенов се включва в коледния формат с две живописни платна, фигурални композиции. Илиян Ангелов демонстрира по-нестандартни творби, тъй като създателят непрекъснато търси себе си. Едната е " Зимно море ", другата е " Коледните дарове ".

 

.

Изложбата е мотив освен за усмивки, само че и тя самата излъчва топлина в студените декемврийски дни. Очакванията са, че тя ще стопли душите на посетителите и ценителите на изкуството.

 

На финала на остарялата година плевенските художници си пожелават здраве на себе си и на всички хора, както и повече време с околните, което да бъде освен по празниците, само че и през останалите дни в годината. Разбира се пожеланията са и за вдъхнвоние, тъй като светът ни би бил доста потискащо място без изкуство, както и повече креативна независимост.

 

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР