Открит е трафик на фалшиви зелени пропуски, което тревожи страните

...
Открит е трафик на фалшиви зелени пропуски, което тревожи страните
Коментари Харесай

La reppublica: Изтощени болници в България, където правителството крие кризата

Открит е трафик на подправени зелени пропуски, което тревожи страните от Шенгенското пространство
Най-влиятелната медия в Италия La reppublica излезе с разтърсваща информация за България и хаоса, основан от служебното държавно управление с пандемията.

" Имаме заповед да не приказваме с публицисти, не можем да кажем нищо... ". Лекарят със синьото палто е на път да си тръгне, в сходство с българското държавно управление, което седмица преди изборите крие най-тежката здравна рецесия в България.

„ Тук в Пирогов Covid пациентите заемат три етажа. Всеки ден идват нови, профилираният личен състав, който знае по какъв начин да ги лекува, не е задоволителен. Наложи се да пренастроим три интензивни стаи за интубиране и вентилация на пациентите. Почти няма свободни кревати. В едно от отделенията преброих петдесет пациенти, общо имаме повече от 100 и петдесет, само че никой не дава сигурна информация”, написа La reppublica.

Материалът продължава по този начин:

" Болница " Пирогов " в центъра на София заема десететажна постройка с фасада, оградена с алена рамка. Има най-добре оборудваната незабавна помощ в страната. Отвън има 23-ма души на опашка за имунизацията, други 12 чакат резултата от бързия тест. Главният вход е разграничен на две порти, на едната написа " Covid ", само че влизате и излизате, без да обръщате доста внимание на пътеките. Вътре Пирогов наподобява на 70 години: стените би трябвало да бъдат варосани, клиниките са остарели, някои инвалидни колички са паркирани по стълбите. Няма обществено разграничаване, само че всички - пациенти и медицински личен състав - носят маски. В България, където единствено 22% от популацията е имунизирано с двойна доза, където 33% към момента имат вяра, че Covid е малко повече от грип и 40% от персоналните лекари са No Vax, не се приема за даденост.

Авторите от La reppublica подчертават, че за пръв път седмичният брой на смъртните случаи, свързани с Коронавирус, надвиши хиляда (1087), смъртността на милион поданици е най-високата на планетата, инфекциите са се нараснали с 2826 случая, броят на лекарите, медицинските сестри и инфектираните парамедици доближи 16 269, интензивното лекуване (732 пациенти) е наситено и лечебните заведения са принудени да преустановят приема и интервенциите за хора без Коронавирус. Главният доктор на " Пирогов " Георги Георгиев сподели: " Трябва да се интубират 30 % от пациентите. Изживяваме едни от най-трудните времена, плащаме от позиция на психическото и физическото здраве. Изтощени сме, отвън всевъзможни граници ". В момента софийското държавно управление не е поискало помощ от други страни от Европейски Съюз, а слухът за прекачване в чужбина на български пациенти е непризнат.

Публичните изявления на политическата класа са ориентирани единствено към изборите на 14 ноември. Миналата седмица президентът Румен Радев на посещаване в област Ямбол поздрави Министерството на здравеопазването за преодоляването на пандемичната вълна, когато се популяризира новината за изчерпването на интензивното лекуване в Ямбол. По малкия екран тематиката съвсем не е наранена. „ Телевизиите са в ръцете на частни групи, те не се управляват от Радев “, сподели пред републиката Тихомир Безлов, анализатор в Българския център за проучване на демокрацията. „ Прекалено доста място е отделено на No Vax. По време на изборния интервал медиите са още по-предпазливи, опасяват се да бъдат упрекнати, че вземат страна “.

Останалата част от Европа гледа на България с тревога. Защото е правилно, че с цел да напуснете страна отвън Шенген, имате потребност от паспорт и Green Pass, само че също по този начин е правилно, че приемането на подправен документ не е комплицирано. Официално са обявени малко под 50 случая. Гръцката прокуратура в Солун обаче проверява трафик на подправени зелени пропуски, създадени в България. А за 300 лв. (150 евро) в родината на No Vax ще намерите лекари, които записват дозите, без да ги инжектират, оповестява още La reppublic.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР