Откриха токсични отпадъци по време на проверките край Пловдив, съобщава

...
Откриха токсични отпадъци по време на проверките край Пловдив, съобщава
Коментари Харесай

Първи новини за мащабната акция в Пловдив, замесени са и Бобокови

Откриха токсични боклуци по време на инспекциите край Пловдив, оповестява Trafficnews.bg. Проверяват се сигнали за заровени огромни количества рискови боклуци на четири адреса.

Според първичната информация измежду отпадъците има и олово, а адресите са свързани с предприемача Пламен Бобоков.

Една от инспекциите се прави сега в региона на Околовръстния път на Пловдив, в правата сред отбивките са Прослав и Първенец.

Срещу бензиностанция ХИП Газ при осъществяване на изкопни действия са открити 3 купчини алена шлака. От купчините са взети проби от способените органи, за уточняване на състава им.

Проверка има и на Голямоконарско шосе, наоколо до цех за матраци ТЕД. Към сегашния миг там не престават изкупните дейности.

Припомняме, че на 29 септември държавното обвиняване заяви, че 16 756 тона боклуци, измежду които 7 756 тона рискови, са открити при огледи, осъществени по отношение на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с присъединяване на длъжностни лица, по което обвинени сабизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, Красимир Живков - някогашен зам.- министър на околната среда и водите, шефове на търговски сдружения и шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Отпадъците са открити в землищата на обитаеми места в четири области.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР