Откриха телата на шестима от екипажа на разбилия се край

...
Откриха телата на шестима от екипажа на разбилия се край
Коментари Харесай

Отриха 6 трупа от разбилия се самолет край Кавала

Откриха телата на шестима от екипажа на разрушилия се край Кавала аероплан. Издирват се още две. Няма радиоактивни боклуци на мястото на злополуката, заяви Би Ти Ви.

Украинският товарен аероплан се разруши край Кавала. 8-членният екипаж е умрял, а регионът на злополуката беше отцепен поради опасения, че поради пожара във въздуха има нездравословни субстанции.

Мястото, където е паднал самолетът, в началото беше огледано с дрон, с цел да бъдат експертите сигурни, че е безвредно, а в късния следобяд военни със защитни дрехи взеха проби, с цел да се устави горели ли са нездравословни субстанции и дали няма да се наложи евакуация на региона.

Самолетът е на украински авиооператор. Излетял е от Ниш и е трябвало да кацне в столицата на Йордания - Аман. Пилотът подава сигнал за проблем с мотора и желае позволение за спешно кацане, след което гръцките управляващи губят връзката с него. Министърът на защитата на Сърбия съобщи, че на борда е имало 12 тона муниции.

Цялото небе стана алено, оранжево. Самолетът не го видяхме, видяхме единствено светлината и голям облак, евентуално дим “, описа Сашка Джолева. При огненото рухване товарната машина се удря в жици и електрически стълбове.

" Чудя се по какъв начин не падна върху къщите ни. Имаше пламъци, бяхме уплашени. Много коли пристигнаха, само че не можеха да се приближат, тъй като непрестанно имаше детонации “, споделя очевидецът Аймилия Цаптанова.

Властите приканиха хората в региона да затворят прозорците си, да не излизат и да носят защитни маски, до момента в който не се откри какво тъкмо е изгоряло в самолета. Гърците се съобразиха с това единствено в първите часове на деня.

„ Измерванията на въздуха сега не са посочили нищо, само че все пак се следи неустойчивост на полето, с други думи мощен пушек и топлота, както и бяло вещество, което не разпознаваме “, съобщи генерал-лейтенант Мариос Апостолидис, координатор на интервенциите на пожарната.

В късния следобяд гръцки военни със защитни дрехи и гражданска отбрана взеха проби от мястото. Някои от тях описват, че в региона усещат проблеми с дишането, парене по езика и устните.

„ На място не са открити радиоактивни боклуци. Изнесохме телата на шестима от екипажа. Още двама би трябвало да бъдат открити “, заяви Евгенис Пасхалидис от гръцкото държавно управление.

Товарният аероплан Ан-12 е на украинския оператор „ Меридиан “. Изпълнявал е полет от Ниш до Йордания. На борда му е имало осемчленен екипаж.

Самолетът е изхвърчал от Ниш и е транспортирал продукция на сръбската отбранителна промишленост до крайния клиент – Министерството на защитата на Бангладеш.

Справка по номера на разрушилата се машина демонстрира, че единствено през последната седмица е направила три полета от Бургас до полско летище на 100 км от украинската граница. Такива полети е имало и през април, и май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР