Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат,

...
Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат,
Коментари Харесай

Намериха разписки от машинния вот в дома на кандидат-депутат

Откриха разписки от машините на вота в дома на кандидат-депутат, взел участие в изборите за Народно заседание на 14 ноември, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг.
"В Софийска област има претендент за народен представител, не съм проучил дали е определен, по сигнал е осъществена инспекция и в дома му са открити редица следи - освен пари, описи, а и контролните талони от машината, с цел да може този, които е получил парите, да се потвърди, че е дал своя вот за Движение за права и свободи ", изясни Рашков.
Ние откриваме, че парите се дават освен преди изборите, а и след изборите. Това е един тъкмо подобен случай, само че не е единствен, уточни той.
"Когато изборите към този момент са минали и когато този, който дава парите, би трябвало да получи и доказателствата, че индивидът, който е получил 50 лева, е дал своя вот фактически по този начин. Тоест намерили са опцията посредством документа от машината, който се поставя на някой член от изборната комисия, той да я получи и по този начин си ревизират сами по какъв начин е протекла търговията - дали този, на който е заплатено, в действителност е дал своя вот ", означи Рашков.
Ето това са нашите нрави в 21 век изключително присъщи за някои наши партии, които по този начин са правили до момента и за огромно страдание са печелили в близкото минало и в този момент не престават тази традиция. Но българските жители въпреки всичко би трябвало да си слагат сами въпроса - с цел да се разходват сходни големи финансови средства, партиите у нас, които употребяват този непочтен метод за продобиване на депутатски места - от къде ги имат тези финансови средства, заключи Рашков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР