Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман, съобщи .

...
Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман, съобщи .
Коментари Харесай

Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман

Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман, заяви. Всички те твърдели, че идват от Афганистан и са избягали поради спора в страната.

Акцията по задържането им траяла часове наред. Някои от мъжете отказали да се подчинят на полицейските разпоредби и пробвали да избягат.

Мигрантите били открити от шефа на защитата на ловно стопанство в планината над града.

" За следващ път ни беше сервирана следващата порция мигранти. Този път бяха 28. 21 от тях останаха, 7 избягаха и се наложи да ги търсим. Полицаите пристигнаха доста бързо - един патрул с двама души. Единият от тях остана да пази към този момент арестуваните, а с другия започнахме да търсим останалите ", изясни охранителят в ловното стопанство Иван Янкулов.

Ще се повтори ли 2015-а

Междувременно словенският министър председател Янез Янша, ротационен ръководител на Европейски Съюз, съобщи през вчерашния ден, че Европейският съюз няма да отвори миграционни коридори за афганистанците и няма да разреши повтаряне на рецесията с мигрантите от 2015 година, съобщи организация МИА, като се базира на словенската СТА.,

" Няма да позволим стратегическата неточност от 2015 година да се повтори. Ние би трябвало да помогнем единствено на лицата, които са ни помагали по време на интервенциите на НАТО, и страните, които охраняват външните граници на Европейски Съюз, би трябвало да ги пазят изцяло ", написа Янша в Туитър.

От своя страна Турция, откъдето се чака възможна нова бежанска вълна към страните от Европейски Съюз, разгласи, че нейната брегова защита ще следи за сигурността и за разстройване на трафик на мигранти през езерото Ван, заяви " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на турските управляващи.

Езерото Ван е част от маршрута на влизащите в Турция от Иран мигранти, идващи на първо място от Афганистан, Пакистан и Бангладеш. Предполага се, че каналджиите превеждат незаконните мигранти през езерото, с цел да избегнат засиления полицейски надзор по пътя сред окръжните градове Ван и Битлис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР