Откриха дарителска кампания за лечението на жестоко малтретираното момиче от

...
Откриха дарителска кампания за лечението на жестоко малтретираното момиче от
Коментари Харесай

Откриха дарителска кампания за лечението на жестоко малтретираното момиче от Цар Калоян

Откриха дарителска акция за лекуването на грубо измъчваното момиче от Цар Калоян. Преди седмица 17-годишната госпожица бе открита обгоряла в дома си. Обвиненият за случая бе хванат и е в ареста. В акцията в помощ на лекуването й ще се включат и нейни съученици.

Дни след нападението над девойката, Фериде Мехмедова взема решение да помогне на фамилията като открие дарителска сметка.

Болката в душите им е огромна. Като се възвърне момичето, ще би трябвало протеза. Нека помогнем на родителите й, показа Фериде.

Състоянието на измъчваното момиче към момента е тежко, само че към този момент е изведена от кома. Лекарите в болничното заведение в Русе не съумяха да спасят обгорялата й лява ръка.

Заради изгаряния по една трета от тялото, ще се наложат и редица пластични интервенции, споделят лекарите. Благодарение на донори, кръв към този момент е обезпечена. С помощ за по-нататъшното лекуване се включват и съучениците на момичето.

Решихме да обикаляме магазините и да сложим благотворителни кутии, с цел да се съберат пари, описа Мелтем.

Искрено се надяваме хората с положителни сърца да откликнат, разяснява шефът на СОУ „ Христо Ботев " в Цар Калоян Нели Тодорова.

В акцията са се присъединили и младежите от Червения кръст, в който е била доброволец потърпевшата госпожица.

Съученици на потърпевшата госпожица имат вяра, че тя още веднъж ще се върне в клас, а учителите й се надяват да сбъдне фантазията си и да стане доктор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР