Открай време за конете е известно, че притежават свой характер

...
Открай време за конете е известно, че притежават свой характер
Коментари Харесай

Конната полиция – тайното оръжие на МВР

Открай време за конете е известно, че имат собствен темперамент и несъмнено дивят дребни и огромни с изяществото на придвижванията си. Грациозното животно обаче е доста повече от галопиращ на воля жребец.

Освен красива и здрава фигура конят има куп други качества. Едно от тях е, че животното е неизменима част от редиците на родната полиция.

Обучението на един кон лишава до едва-две години, разяснява пред екипа на Novini.bg старши контрольор шеф група „ Конна полиция “ Краснодар Кънчев.

По думите му всичко зависи от характера на коня. А наклонността е в полицията да се отглеждат породи коне, които са кръстосани с тежковози.

„ Денят стартира в 8.30, чиновниците работят на 12-часови смени “, описа експертът.

Конете се употребяват най-ефективно при всеобщи вълнения, при защита на футболни срещи, разпространяване на голям брой жители, които са се събрали да нарушават публичния ред и да провокират гражданско непокорство. При ситации на разпространяване 1 кон се равнява на 25 униформени.

Конният служител на реда се употребява при обхождането на пресечени местности, също е доста ефикасен при издирването на хора. Причината е, че се намира на много огромна височина и покрива огромен периметър от местността.

"Конна полиция " по традиция отбелязва тържествено Тодоровден, а за тазгодишния празник групата готви атрактивни демонстрации. Фигурална групова езда ще бъде последвана от прескаваче на трудности.

„ На доста хора им е забавно да бъдат съпричастни към нашето събитие “, добави старши контрольор Кънчев.

Повечето младежи обаче не харесват тази специалност. А няма ли любов към животните, човек не може да бъде ефикасен в сферата.

„ Много малко от тях се вълнуват от конете и като видят кон им трепка сърцето “, счита още специалистът.

Повече за историята на група „ Конна полиция “, разказана от старши контрольор шеф група „ Конна полиция “ Краснодар Кънчев, можете за видите по-късно тук.

По материала работиха Галя Георгиева и Веселина Спасова

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР