Отказът от ядрено оръжие ще отслаби драстично сигурността на Русия

...
Отказът от ядрено оръжие ще отслаби драстично сигурността на Русия
Коментари Харесай

Посланик: За Русия сега ядреното оръжие е единственият отговор на външните заплахи

Отказът от нуклеарно оръжие ще отслаби фрапантно сигурността на Русия пред лицето на възходящите външни закани и ще изостри рисковете от боен конфликт със Запада. Това съобщи на 4 август, съветският дипломат в Токио Михаил Галузин на кръгла маса за нуклеарното разоръжаване в Хирошима.

„ За Русия притежаването на нуклеарно оръжие на този стадий е единственият вероятен отговор на доста характерни външни закани, които освен не отслабват, само че, в противен случай, бързо нарастват ", сподели той.

" При тези условия незабавният отвод от нуклеарни оръжия би отслабил фрапантно сигурността на страната ни и би изострил рисковете от широкомащабен боен конфликт със Запада, който не желае да признае главните ни ползи в региона на сигурността “, сподели той в речта си, чийто текст беше публикуван от посолството.

Галузин счита, че Руската федерация споделя уговорката към задачата за реализиране на безядрен свят.

„ Стъпките в такава сензитивна област обаче не би трябвало да подкопават световната непоклатимост и да задълбочават интернационалното разцепление ", съобщи дипломатът.

" Истински прогрес към нуклеарно разоръжаване може да бъде реализиран единствено въз основа на добре премислени поетапни ограничения, които не подкопават правилото на идентична и неделима сигурност и напъните за поддържане на стратегически баланс “, добави той.

Посланикът назова изказванията на Запада за хипотетичната липса на бистрота на съветския нуклеарен боеприпас " хитри ", защото съгласно него всяка страна деликатно следи за откритостта на тази информация и изхожда от личните си ползи на националната сигурност.

Като образец дипломатът уточни Съединени американски щати, които съгласно него " не бързат да разкрият някои от параметрите на своя боеприпас ". По-конкретно, уточни Галузин, става дума за броя на нуклеарните бомби, които са разположили в Европа, и за броя на крилатите ракети " Томахоук ", заредени в пусковите установки Mk-41 на американски военни кораби.

„ В същото време показни дейности за откриване на общи данни, които по никакъв метод не накърняват сигурността на Съединените щати, съзнателно се употребяват като предлог за упреци към други страни, които в действителност в редица случаи са длъжни да да бъдат едностранно транспарантни за сметка на тяхната сигурност “, добави посланикът.

Както акцентира Галузин, „ с цел да създадем предпоставки за по-нататъшно нуклеарно разоръжаване, ние сме отворени за градивен разговор с всички заинтригувани страни “.

„ Разбира се, подобен разговор наложително би трябвало да бъде построен на основата на равнопоставеност и като се вземат поради ползите на всички страни ", съобщи дипломатът.

" Ние сме за включването в процеса на редуциране на нуклеарните оръжия на всички страни с боен нуклеарен капацитет ", сподели той.

" Неядрените страни, не по-малко от нуклеарните страни, са в положение да обезпечат прогрес към нуклеарно разоръжаване, допринасяйки за цялостното понижаване на интернационалното напрежение, укрепвайки стабилността и напредвайки в световния дневен ред за разоръжаване “, сподели още съветският дипломат.

Според Галузин Руската федерация непроменяемо се придържа към политически и дипломатически способи за обезпечаване на интернационалната сигурност и стратегическа непоклатимост, а също по този начин поредно се застъпва за разговор в разнообразни формати по въпросите на контрола над въоръженията и нуклеарното разоръжаване.

През последните години, сподели той, " има ясна липса на взаимни старания за намиране на взаимно допустими, уравновесени решения " в тази област.

„ Вместо това виждаме предпочитание за едностранни преимущества, опити за политизиране на полемиките и крещящи лозунги, които не са подкрепени от същинска подготвеност за създаване на работещи решения “, добави дипломатът.

Припомняме, че в Хирошима в четвъртък се организира кръгла маса за нуклеарно разоръжаване и надзор над въоръженията. На нея участваха ръководителят на японската обществено-политическа организация " Исуи-Кай " Мицухиро Кимура, представители на обществено-политическите, университетските кръгове, както и потомци на " хибакуша " (така локални поданици, оживели след американските атомни бомбардировки се назовават в Япония).

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР