Отказът от телешко месо за сметка на пилешкото води до

...
Отказът от телешко месо за сметка на пилешкото води до
Коментари Харесай

Как предпочитанията в храненето вредят на екологията

Отказът от телешко месо за сметка на пилешкото води до изсичане на гори, сигнализира Грийнпийс.
Отказът от алените меса се преглежда като мярка, която да подкрепи опазването на околната среда, само че може да не е тъкмо по този начин, написа Евронюз.
Час от изсичането на горите в Южна Америка е резултат от потребността от по-големи количества соя, която всеобщо се употребява за храна в птицекомплексите, съобщи БГНЕС.
Изсичането на горите Гран Чако и Серадо в Амазонската джунгла е било вследствие на доброжелателни жители, решили да преминат от телешко на пилешко, споделят от Грийнпийс.
Само Англия внася над 3 милиона тона соя годишно от Аржентина, Парагвай и Бразилия, като най-голямата част от суровината отива за храна при индустриалното развъждане на пилета.
За да се добие толкоз соя би трябвало да бъдат засадени 1,4 милиона хектара ниви - повърхност с приблизителния размер на страната Черна гора.
Отглеждащите соя към този момент нанесоха доста вреди на цялостната с диви животни савана в Южна Америка, което докара до преместването и измирането на животните.
Много вегетариански и вегански предписания разчитат на соята, само че употребяваните количества са незначителни, като 90 % от суровината в световен мащаб отива за храна на животни в месарската и млекарската промишлености.
С все по-голямата известност на пилешкото за сметка на другите меса, производството на соя се е удвоило от 1997 година до в този момент. То способства за 80 % от обезлесяването за земеделско произвеждане.
За съпоставяне, от суровините виновни за изсичането на гори, които внася Европа, 47 % се пада на соята и едвам 14 и 10 % надлежно на сечта за пасища и сечта за засаждане на растения за рандеман на палмово масло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР