Отказът на Нидерландия да се нарича „Холандия“ се дължи на

...
Отказът на Нидерландия да се нарича „Холандия“ се дължи на
Коментари Харесай

"Червените фенери" и дрогата накарали Холандия да се откаже от името си

Отказът на Нидерландия да се назовава „ Холандия “ се дължи на желанието да се избегнат „ двусмислени “ асоциации със страната, а точно едноименната провинция и най-големия й град - Амстердам.

Подобно ребрандиране ще разреши също да се сплоти името за развиване на туризма и износа. Това заяви Министерството на външните работи на Нидерландия.

Нидерландия, като публично име на страната ни, за предпочитане ще се употребява като главно име. Искаме да представим Нидерландия като отворена, изобретателна и приобщаваща страна, обявиха от външното министерство.

Представителят на организацията също се базира на отчета на екипа на Нидерландия, който акцентира нуждата от по-цялостен народен брендинг.

Според него новият облик към този момент е утвърден от държавното управление и доста частни организации, в това число представители на основни браншове и федерацията на работодателите. В същото време управляващите, въвеждайки нововъведението, желаят да подчертаят недвусмисленото пояснение на имиджа на страната.

"Отправната точка тук е прагматичният метод, при който е допустимо потреблението на името в разнообразни области. Например за поощряване на износа, туризма, спорта, националната просвета, нормите и полезностите ", изясни представителят на Министерството на външните работи.

По-рано беше обявено, че Нидерландия желае да изостави второто име на страната, защото е обвързвано с „ региона на алените фенери “ и опиатите. Новото име ще бъде показано на идни интернационалните събития: състезания за песни, футболни мачове и спортни надпревари.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР